MM-kisojen maanantai-illan päättää etukäteen varsin kutkuttava, kello 21 Suomen aikaa alkava Portugali-Uruguay -ottelu.

H-lohkon ottelussa eteläamerikkalaisilla on suurempi tarve voittoon; Urugay on kolmantena tasapelipisteellään. Jääminen maaleitta Etelä-Koreaa vastaan tuotti melkoista kritiikkiä kovana pidetylle hyökkäykselle, niinpä kokoonpanossa onkin nyt yksi silmiinpistävä muutos.

Hurjat meriitit urallaan kerännyt Luis Suárez aloittaa ottelun penkiltä. El Pistolero avasi edellisen ottelun, mutta teki tunnin jälkeen tilaa toiselle konkarille, Edinson Cavanille. Nyt tätä nykyä Valenciaa edustava 35-vuotias juoksee avaukseen. Barcelona-toppari Ronald Araújo ei pelaa vamman vuoksia ainakaan lohkovaiheessa enää lainkaan.

Portugali on avausvoittonsa myötä kolmessa pisteessä, ja sarjakärjessä. Päivällä Etelä-Korean kaatanut Ghana on sen kanssa tasoissa, mutta siis ottelun enemmän pelannut.

LUE MYÖS