Espanjalla oli sunnuntaina sauma varmistaa voitolla jatkopaikkansa miesten MM-kisoissa, mutta se päätyi 1-1-tasapeliin Saksaa vastaan.

Ottelun kummatkin maalit syntyivät vaihdosta tulleiden pelaajien toimesta, kun kumpikin valmentaja käskytti kentälle ysipaikan pelaajan.

Álvaro Morata vei Espanjan johtoon reilun tunnin kohdalla, mutta Niclas Füllkrugin voimakas tykki toi Saksan tasoihin 83. minuutilla.

Tasatulos jätti E-lohkon täysin auki viimeistä ottelukierrosta ajatellen. Neljä pistettä kerännyt Espanja johtaa lohkoa pisteen erolla Japaniin ja Costa Ricaan, ja sillä on selkeästi paras maaliero muihin verrattuna (+7). Sunnuntaina avauspisteensä napannut Saksa on lohkossa viimeisenä.

Artikkeli jatkuu sarjataulukon alla.

MM-kisojen lohko E
#JoukkueOVTHMP
1Japani JPN32014-36
2Espanja ESP31119-34
3Saksa DEU31116-54
4Costa Rica CRI31023-113

Lohkon päätöspäivänä Espanja kohtaa Japanin ja Saksa pelaa Costa Ricaa vastaan.

Espanjan päävalmentaja Luis Enrique harmitteli lähinnä Saksan tekemää maalia, mutta muuten hän oli varsin tyytyväinen joukkueensa esitykseen.

– Pidän otteluista enemmän, kun katson ne jälkikäteen. Varsinkin tästä ottelusta. Olimme ensimmäisellä puoliajalla ehkä hieman parempia, mutta meiltä puuttui hieman itseluottamusta ymmärtääksemme, että olisimme voineet satuttaa Saksaa enemmänkin, kommentoi Enrique AS:n mukaan.

– Emme pystyneet hallitsemaan peliä, ja he iskivät virheestämme. Olimme kunnianhimoisia loppuun saakka, ja olen iloinen nähdessäni sen huomenna.

Saksan tasoituksessa Espanjan topparin Aymeric Laporten syöttö Pedrille epäonnistui ja Saksa eteni muutamalla siirrolla maalipaikalle. Pallo tuli Jamal Musialan kautta Füllkrugille, joka pommitti sydämensä kyllyydestä pelivälineen takaylänurkkaan.

– Teimme virheen pelinavaamisvaiheessa. Emme yleensä tee sellaista virhettä, mutta niin jalkapallo toimii, harmitteli Enrique.

– Pidin asenteestamme, jolla lähdimme voittamaan pelin. Lähdemme hakemaan voittoa Japanista ja haluamme jatkoon lohkovoittajina.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.