Gianluigi Buffon kuuluu historian parhaimpiin maalivahteihin.

Nykyään Serie B -seura Parmaa edustava maalivahti voitti Italian kanssa maailmanmestaruuden kesällä 2006. Buffon pelasi Italian paidassa peräti 176 A-maaottelua ja osallistui lukuisiin arvoturnauksiin.

Rai Radio 1 haastatteli tammikuussa 45 vuotta täyttävää Buffonia. Italia ei osallistu Qatarin MM-lopputurnaukseen hävittyään jatkokarsinnoissa Pohjois-Makedonialle. Buffonilta kysyttiin, vaihtaisiko hän viime vuoden EM-mestaruuden MM-kisapaikkaan.

– Häviäisinko EM-finaalin rangaistuspotkuilla päästäkseni mukaan MM-kisoihin? Se on kysymys, joka riippuu iästä. 40-vuotiaana olisin mielummin voittanut Euroopan mestaruuden, koska en olisi enää saanut mahdollisuutta voittaa sitä, mutta nuorempana en olisi vaihtanut MM-kisoihin osallistumista mihinkään muuhun.

Buffon paljasti kannustavansa MM-kisoissa Kamerunia.

– Kamerun on aina ollut kuin toinen maajoukkueeni. Se on lempimaajoukkueeni vuoden 1982 MM-kisoista lähtien. Vuoden 1990 MM-kisoissa kannustin heitä täysillä. Siellä oli Thomas N’Konon, Roger Millan ja François Omam-Biyikin kaltaisia pelaajia, jotka olivat sankareitani. Voisin luetella ulkomuistista Kamerunin koko MM-joukkueen vuodelta 1990, Buffon vakuutti.