Iranin miesten maajoukkueen päävalmentaja Carlos Queiroz vaatii, että saksalaislegenda Jürgen Klinsmann eroaa roolistaan kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n teknisessä tutkimusryhmässä.

Klinsmann suututti Queirozin kommenteillaan, jotka hän antoi perjantaina Iranin voitettua Walesin MM-kisoissa 2-0.

Saksan entinen maajoukkuehyökkääjä toimi asiantuntijavieraana BBC:n lähetyksessä, jonka juontaja Gabby Logan sanoi, että Iran pysytteli Walesia vastaan niukasti sääntöjen oikealla puolella.

– Kyllä, se on heidän kulttuurinsa, heidän tapansa toimia, ja siksi Carlos Queiroz sopii todella hyvin [Iranin] maajoukkueeseen, sanoi Klinsmann Guardianin mukaan.

– Queirozilla oli vaikeuksia Etelä-Amerikassa. Hän epäonnistui Kolumbian kanssa karsinnoissa, sitten hän epäonnistui Egyptin kanssa karsinnoissa, ja sitten hän palasi takaisin valmentamaan Irania, jonka kanssa hän oli työskennellyt jo pitkään, pitkään. Tämä ei siis ole sattumaa, tämä on tehty tarkoituksella.

– Tämä on vain osa heidän kulttuuriaan ja sitä, miten he pelaavat. He työstävät erotuomaria. Näitte Iranin penkin hyppivän aina ylös, työstävän neljättä tuomaria ja avustavaa. He olivat jatkuvasti tuomarien korvissa ja kasvoilla. [Walesin hyökkääjä] Kieffer Moore varmaan kertoo pelin jälkeen enemmän pienistä välikohtauksista, joita emme nähneet.

Lauantaiaamuna Queiroz julkaisi twiittisarjan, jossa portugalilaisvalmentaja kutsui Klinsmannin kommentteja ”häpeäksi jalkapallolle”.

– Riippumatta siitä, kuinka paljon kunnioitan sitä, mitä teit kentällä, nuo kommentit Iranin kulttuurista, Iranin maajoukkueesta ja pelaajistani ovat häpeäksi jalkapallolle.

– Kukaan ei tietenkään voi loukata koskemattomuuttamme, jos se ei ole meidän tasollamme. Haluaisimme kuitenkin kutsua teidät vieraaksemme maajoukkueleirillemme, tutustumaan Iranin pelaajiin ja oppimaan heiltä maastaan, Iranin kansasta, runoilijoista ja taiteesta, algebrasta, kaikesta vuosituhantisesta persialaisesta kulttuurista. Ja myös kuunnella pelaajiltamme, kuinka paljon he rakastavat ja kunnioittavat jalkapalloa.

– Ymmärrämme, ettet ole amerikkalaisena/saksalaisena kannattajamme. Se ei ole ongelma. Ja huolimatta törkeistä huomautuksistasi BBC:llä, joilla yrität heikentää ponnistelujamme, uhrauksiamme ja taitojamme, lupaamme sinulle, että emme tuomitse kulttuuriasi, juuriasi ja taustaasi ja että olet aina tervetullut perheeseemme.

– Samalla haluamme vain seurata tarkasti, mikä on FIFA:n päätös koskien asemaasi Qatarin kisojen teknisen tutkimusryhmän jäsenenä. Koska luonnollisesti odotamme, että eroat ennen kuin vierailet leirillämme.

Carlos Queiroz

@Carlos_Queiroz
Dear Jurgen;

You took the initiative to call me Carlos, so I believe it is proper to call you Jurgen. Right?

Even not knowing me personally, you question my character with a typical prejudiced judgment of superiority.
(...)

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.