MM-lopputurnaus käynnistyy sunnuntaina.

Aikoinaan oli vaikea kuvitella MM-kisoja ilman Italiaa, mutta alkavat kisat ovat jo toiset peräkkäiset ilman saapasmaata. Italia jäi nimittäin ulos niin Venäjällä kesällä 2018 pelatuista kisoista kuin nyt alkavasta turnauksestakin. Pohjois-Makedonia pudotti Italian maaliskuussa MM-jatkokarsinnoissa.

AS haastatteli Gianluca Zambrottaa, joka pelasi urallaan komeat 98 A-maaottelua Italian paidassa ja voitti maailmanmestaruuden kesällä 2006. Zambrotta on luonnollisesti pettynyt siihen, että Italia jäi jälleen ulos MM-kisoista, eikä osannut selittää, mikä siihen johti.

– On sääli katsoa kahdet peräkkäiset MM-kisat ilman Italiaa. Italia on Brasilian ja Saksan kanssa MM-historian menestynein maa ja Italian poissaolo sattuu. On vaikea löytää syitä sille, mitä tapahtui. Roberto Mancini teki hienoa työtä, vaikkei onnistunutkaan viemään Italiaa MM-kisoihin. Hänen alaisuudessaan olemme voittaneet Euroopan mestaruuden ja pääsimme taas Nations Leaguessa neljän parhaan joukkoon. Se on tärkeä signaali, Zambrotta viittasi Italian maajoukkueen tasoon.

Zambrotta pelasi vuodet 2006-08 Barcelonassa yhdessä Leo Messin kanssa. Zambrotta kannustaa entistä joukkuetoveriaan MM-kisoissa ja toivoo Messin voittavan maailmanmestaruuden.

– Kyllä. Olin onnekas päästessäni pelaamaan Messin kanssa ja totta puhuen hän on loistava joukkuetoveri. Haluaisin nähdä Messin nostamassa sen kaikista tärkeimmän pokaalin ilmaan, joka häneltä puuttuu. Se olisi ansaittu lahja Messille kaikesta siitä, mitä hän on tehnyt jalkapallolle. Hän on samanlainen nero kuin Diego Maradona. Sellaisia syntyy vain 30 vuoden välein.