Kaiken nähnyt ja saavuttanut Gerard Piqué päättää pelaajauransa nyt marraskuussa. Lauantaina Piqué pelasi viimeisen ottelunsa seurajoukkueensa Barcelonan kotistadionilla Camp Noulla. Päävalmentaja Xavi ylisti ”historiallista iltaa”, vaikka hänen arvellaan olevan pääsyy Piquén lopettamispäätökseen. Tämä ei ole ollut lainkaan tyytyväinen saamansa vastuun pienuuteen kuluvalla kaudella.

Piquén isoisä Amador Bernabeu käytännössä vahvisti asianlaidan sunnuntaina.

– Affekteja ja suurta surua[kin], tämä on sekoitus kielteisiä ja myönteisiä tunteita. Myönteisiä kaikkien Gerardin tekojen puolesta, ja niitä on paljon. [Mutta] tämä on lopetus, jollaista emme odottaneet. Asiat tulevat joskus eteen väkisin väännetysti. Olen nähnyt hänet hyvin onnellisena ja hyvin negatiivisena, koska hän [pystyisi pelaamaan vielä], sanoi Bernabeu Sportin haastattelussa.

Kun Piqué oli lapsi, Bernabeu vei hänet Camp Noulle katsomaan Barcelonan otteluita. Bernabeu on myös toiminut valmentajana La Masiassa, seuran junioriakatemiassa. Hän antaa ymmärtää, että Piqué oli tyytymätön Xavin ja puheenjohtaja Joan Laportan toimintaan.

– Hän [Piqué] lähtee kiireellä, koska — — hän ei ole sellainen mies, joka niin monen vuoden jälkeen [suostuisi tai] tottuisi istumaan penkillä.

– Barcelona ei koskaan voisi satuttaa Piquétä niin, että hän lähtisi. Hän tulee Barçasta. Me olemme, koko perhe, olleet aina culéja (Barcelonan uskollisia kannattajia). Barça on koko elämämme ja historiamme.

– Ihmiset on yksi asia ja seura on toinen.