Mario Götze, 30, oli kahdeksan vuotta sitten Saksan suuri sankari tehtyään suuren maailmanmestaruuden ratkaisseen maalin jatkoajalla finaalissa Argentiinan verkkoon.

Tällä viikolla Eintracht Frankfurtia nykyisin edustava hyökkäävä keskikenttäpelaaja kutsuttiin mukaan Qatarin MM-kisoihin ja takaisin Saksan paitaan ensimmäistä kertaa vuoden 2017 jälkeen.

Götze johdatti syksyllä seuransa Mestarien liigan pudotuspeleihin. Paluu maajoukkueeseen on palkinto kovasta työstä.

Götze on uransa suurimmasta maalista edelleen ylpeä, mutta nostaa esille ajatusleikin sen tekemisestä myöhäisemmässä vaiheessa.

– Jos voisin muuttaa hieman historiaa, tekisin sen maalin vasta ollessani 35-vuotias ja lopettaisin urani siihen, Götze sanoi Athleticille hymyillen.

Götze otettiin Brasilian 2014 kisojen finaalissa jatkoajalla vaihdosta sisään. Saksan silloinen päävalmentaja Joachim Löw sanoi tuolloin 22-vuotiaalle nuorukaiselle, että hänen tulisi olla kentällä parempi kuin Lionel Messi.

Rohkaisupuhe tehosi. Götze vastaanotti boksissa 113. minuutilla Andre Schürrlen keskityksen ja laukaus upposi takanurkkaan yllättäen Sergio Romeron.

Kaikki tapahtui hetkessä.

– Se oli vain vaistosta kyse. Kaikki tapahtui niin nopeasti. Siinä ajassa ei voi tehdä päätöksiä, Götze lisäsi.

LUE MYÖS!