Ranskan maajoukkueen ja Tottenhamin ykkösmaalivahti Hugo Lloris on antanut ymmärtää, että hän ei aio käyttää Qatarin MM-kisoissa sateenkaarinauhaa, jolla monet Euroopan maat osoittavat tukensa seksuaali- ja sukupuolivähemmistöille.

Osa kisoihin osallistuvista Euroopan maista, Ranska mukaan lukien, on liittynyt mukaan kyseiseen OneLove-kampanjaan.

Kansainvälisen jalkapalloliitto FIFA:n säännöt kieltävät joukkueita tuomasta MM-kisoihin omia kapteeninnauhojaan ja vaativat, että niiden on käytettävä hallintoelimen toimittamia varusteita.

Syyskuussa Ranskan varakapteenit Raphaël Varane ja Antoine Griezmann käyttivät sateenkaarinauhaa Nations Leaguen otteluissa, kun Lloris, 35, ei ollut joukkueen mukana.

Lloris’lta kysyttiin kampanjasta Ranskan joukkueen lehdistötilaisuudessa.

– Ennen kuin aloitamme mitään, tarvitsemme FIFA:n ja [Ranskan] jalkapalloliiton suostumuksen. Minulla on tietysti henkilökohtainen mielipiteeni aiheesta, ja se on aika lähellä [Ranskan jalkapalloliiton] puheenjohtajan mielipidettä, kommentoi Lloris Guardianin mukaan.

Ranskan jalkapalloliiton puheenjohtaja Noël Le Graët sanoi aiemmin, että hän pitäisi parempana, jos Lloris ei käyttäisi sateenkaarinauhaa, koska hän ei halua maansa ”luennoivan muille”.

– Kun me Ranskassa toivotamme ulkomaalaiset tervetulleiksi, haluamme usein, että he noudattavat sääntöjämme ja kunnioittavat kulttuuriamme, ja aion tehdä samoin, kun menen Qatariin, yksinkertaisesti sanottuna. Voin olla samaa mieltä tai eri mieltä heidän ajatuksistaan, mutta minun on osoitettava kunnioitusta, sanoi Lloris.

Tottenhamin kippari sanoi, että hänen mielestään pelaajilla on ”liikaa paineita” tuomita MM-kisaisäntä Qatar.

Lloris’n mukaan pelaajilta vaaditaan liikaa, että he ottavat kantaa Qatarin ympärillä oleviin kiistoihin.

Qatarin ihmisoikeustilanne, kanta samaa sukupuolta olevien suhteisiin ja siirtotyöläisten kohtelu maassa ovat olleet tarkan tarkastelun ja kritiikin kohteena siitä lähtien, kun kisaisännyys myönnettiin maalle.

FIFA kirjoitti viime viikkoina kirjeen kaikille 32 MM-kisavaltiolle ja pyysi niitä ”keskittymään jalkapalloon”.

– Rehellisesti sanottuna olen samaa mieltä [FIFA:n kanssa], kommentoi Lloris Athleticin mukaan.

– Pelaajiin kohdistuu liikaa paineita. Olemme ketjun pohjalla.

– Jos painostusta pitää käyttää, niin ensinnäkin sen olisi pitänyt tapahtua kymmenen vuotta sitten. Nyt on liian myöhäistä. On ymmärrettävä, että pelaajille tämä tilaisuus tulee neljän vuoden välein ja he haluavat jokaisen mahdollisuuden menestyä. Keskittymisen on oltava kentällä. Kaikki muu on poliitikkoja varten. Me olemme urheilijoita.