Ghanan A-maajoukkue pelaa parhaillaan ensimmäistä Qatarin MM-kisaotteluaan kohdatessaan Portugalin.

Iñaki Williams valittiin mukaan Ghanan MM-kisajoukkueeseen. Hyökkääjä sai muutama kuukausi sitten Ghanan kansalaisuuden ja debytoi syyskuussa maan A-maajoukkueessa.

Williams on syntynyt Bilbaossa ja viettänyt koko elämänsä kotikaupungissaan. Williams on edustanut jo vuosien ajan La Liga -seura Athleticia.

The Athletic haastatteli Williamsia MM-debyytin kynnyksellä. Hyökkääjän mukaan isoisä tuki päätöstä edustaa maajoukkuetasolla Ghanaa.

– Vanhemmilleni sen hyväksyminen ei ollut helppoa, mutta isoisäni auttoi minua tekemään päätökseni. Hän halusi nähdä minut toteuttamassa unelmaansa. Hän halusi nähdä minut osana Black Starsia, eli Ghanan A-maajoukkuetta. Omistan kaiken tässä joukkueessa saavuttamani hänelle.

– Vanhempani tietävät, miten jalkapalloa eletään ja hengitetään Ghanassa. He tietävät, miten paljon intohimoa se herättää, mutta he ajattelevat myös, millaiset paineet saan niskaani. Mutta todellisuus on täysin erilaista. Minua tämä motivoi suuresti. Tulen auttamaan joukkuetta kaikessa, missä voin. Annan kaikkeni jokaisessa ottelussa. Näissä MM-kisoissa pelaaminen on unelmani. Toivottavasti osaan nauttia ja viedä Ghanan pitkälle.

Ghanalainen kulttuuri on Williamsille hyvin tuttu.

– Kaikki tapahtuu syystä. Synnyin Bilbaossa ja saan pelata Athleticissa. Olen kasvanut baskilaisessa kulttuurissa. Kaverini ja käymäni koulut ovat baskilaisia, mutta kun tulin kotiin, vanhempani kasvattivat minua ghanalaisen kulttuurin tavoin. Olen kasvanut baskilaiseen ja ghanalaiseen kulttuuriin. Minulla on kaksoiskansalaisuus ja olen hyvin onnellinen voidessani edustaa suurta ihmismäärää ja tehdä heidät onnellisiksi.

Williamsin Nico-pikkuveli on mukana Espanjan MM-kisajoukkueessa.

– Bilbaossa on ihmisiä, jotka kannustavat Ghanaa MM-kisoissa, mutta siellä kannustetaan myös Nicoa. Ihmisten sydämet ovat jakautuneet kahtia ja meitä molempia kannustetaan.

LUE MYÖS