Brasilian tähtihyökkääjä Neymar (Paris Saint-Germain) sanoo, että hänellä on meneillään ”yksi uransa vaikeimmista hetkistä”.

Neymar, 30, lähti Brasilian johtotähtenä Qatarin MM-kisoihin, mutta hän loukkasi heti avausottelussa Serbiaa vastaan nilkkansa ja tuli vaihtoon 79. minuutilla. Brasilia voitti pelin 2-0 Richarlisonin maaleilla.

Perjantaina selvisi, että Neymar ei pysty pelaamaan Brasilian kahdessa viimeisessä lohko-ottelussa Sveitsiä ja Kamerunia vastaan.

– Ylpeys ja rakkaus, jota tunnen [Brasilian] paitaa kantaessani, ovat selittämättömiä. Jos Jumala antaisi minulle mahdollisuuden valita synnyinmaani, se olisi BRASILIA, kirjoitti Neymar Instagram-tilillään.

– Mikään elämässäni ei ole ollut annettua tai helppoa, jouduin aina jahtaamaan unelmiani ja tavoitteitani. En ole koskaan toivonut kenellekään pahaa, vaan olen auttanut niitä, jotka ovat apua tarvinneet.

– Tästä on tullut yksi urani vaikeimmista hetkistä… ja jälleen kerran se tapahtuu MM-kisoissa. Kyllä, olen loukkaantunut. Se on ärsyttävää, se tulee sattumaan, mutta olen varma, että minulla on mahdollisuus palata, koska teen parhaani auttaakseni maatani, joukkuekavereitani ja itseäni.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

MM-kisojen lohko G
 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.