Noin 9,2 miljoonaa ihmistä seurasi Saksan ja Japanin välistä MM-kisaottelua, joka näytettiin Saksassa ilmaiskanavalla, kertoo Reuters.

Kyseessä oli Saksan avausottelu Qatarin MM-kisojen E-lohkossa, jossa pelaavat sen ja Japanin lisäksi myös Espanja ja Costa Rica.

Japani voitti Saksan keskiviikkona 2-1 ja Espanja murskasi myöhemmin samana päivänä Costa Rican 7-0.

Saksan ja Japanin välisen MM-ottelun katsojaluvut jäivät kauas Saksan neljän vuoden takaisesta Venäjän MM-kisojen avausottelusta, jossa se hävisi Meksikolle 0-1. Hallitsevana maailmanmestarina Venäjälle lähtenyt Saksa jäi lopulta lohkojumboksi kerättyään kolmesta pelistään vain kolme pistettä.

Yleisömittausyritys AGF:n tietojen mukaan neljä vuotta sitten Saksan ja Meksikon välistä avausottelua seurasi Saksassa televisiosta 25,96 miljoonaa katsojaa.

Keskiviikon Japani-ottelun alhaista katsojamäärää selittää osaltaan se, että peli alkoi Saksan aikaa kello kahdelta iltapäivällä, jolloin iso osa ihmisistä oli vielä töissä. Neljä vuotta sitten ottelu Meksikoa vastaan alkoi Saksan aikaa viideltä alkuillasta.

DWDL.de-verkkolehden mukaan yksikään Qatarin MM-kisojen otteluista ei ole vielä kirjoitushetkellä ylittänyt Saksassa kymmenen miljoonan katsojan rajapyykkiä.

Tänään, torstaina, saadaan päätökseen lohkovaiheen ensimmäinen kierros, kun viimeisetkin joukkueet ovat pelanneet avausottelunsa.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.