Qatarin MM-lopputurnaus käynnistyy viikonloppuna.

Yksi turnauksen erikoisuuksista on se, että Athleticin tunnettu veljeskaksikko Iñaki ja Nico Williams ovat mukana kisoissa, mutta edustavat eri maita. Isoveli Iñaki pelaa Ghanan A-maajoukkueessa ja pikkuveli Nico valittiin Espanjan MM-kisajoukkueeseen.

28-vuotias Iñaki on pelannut jo vuosien ajan Athleticin edustusjoukkueessa. Hyökkääjä on edustanut kasvattajaseuraansa jo 355 ottelussa. Pikkuveli Nico pelaa toista kauttaan Athleticin edustusjoukkueessa ja on esiintynyt edukseen.

Marca haastatteli baskikaksikkoa.

Iñaki on ylpeä pikkuveljestään. Espanjan MM-kisajoukkueeseen pääseminen ei ole suinkaan yksinkertainen tehtävä ja Nico onnistui siinä vain 20-vuotiaana. Iñaki ei olisi osannut kuvitella vielä vuosi sitten, että veljekset pelaisivat Qatarin MM-kisoissa.

– Se oli jotain hyvin epätodennäköistä, enkä osannut edes unelmoida siitä. Minun on vieläkin vaikea uskoa tätä. Olen todella onnellinen etenkin veljeni puolesta. Ei ole helppoa päästä MM-kisoihin tuossa iässä. Tämä on vasta hänen toinen kautensa ammattilaisena. Olen hyvin ylpeä hänestä. Tämä on vain pieni näyte kaikesta siitä potentiaalista, joka hänellä on.

Iñaki ja Nico tekivät hurjaa jälkeä La Ligassa syyskaudella. Kuva: Getty

Iñaki pelasi ensimmäiset ottelunsa Ghanan paidassa syyskuussa ja tuli heti valituksi maan MM-kisajoukkueeseen.

– Hän kertoi minulle erään keskustelumme yhteydessä päättäneensä edustaa Ghanaa. Haluan veljeni menestyvän Ghanan A-maajoukkueessa ja Athleticissa. Hänen maalit ja maalisyötöt osoittavat sen, miten hyvin hän pelaa. Odotan, että Iñaki onnistuu maajoukkueessaan, Nico totesi.

Marca tiedusteli Iñakilta, yrittikö hän houkutella pikkuveljeään Ghanan A-maajoukkueeseen.

– En. Teen omat päätökseni ja veljeni omansa. Tietenkin olisin halunnut pelata hänen kanssaan, mutta jokainen valitsee oman tiensä. Nico valitsi tämän tien ja kunnioitan ja tuen häntä aina. Jokainen päättää omasta kohtalostaan ja tulevaisuudestaan. Nico ei tehnyt väärää valintaa tai kadu sitä. Hän on hyvin onnellinen ja minäkin olen onnellinen siitä, mikä häntä odottaa tulevaisuudessa.

On mahdollista, että Espanja ja Ghana kohtaavat toisensa MM-lopputurnauksen pudotuspeleissä. Nico muistuttaa, että se olisi haastava yhdistelmä etenkin veljesten vanhemmille.

– Totta puhuen se olisi vaikeaa. Olemme aina pelanneet yhdessä, jos emme laske mukaan kadulla pelattuja pelejä. Se olisi hienoa ja toivottavasti se toteutuu, vaikka se olisi vaikeaa varsinkin kotona, Nico viittasi perheeseen.

Iñaki pelaisi ilomielin Nicoa ja Espanjaa vastaan pudotuspeleissä.

– Antaisin muutaman luunapin Nicolle varmasti ennen ottelua. Haluan ehdottomasti pelata puolivälierissä veljeäni vastaan.