Belgia ja Marokko kohtasivat toisensa sunnuntaina Dohassa pelatussa Qatarin MM-lopputurnauksen lohkovaiheen toisen kierroksen ottelussa. Marokko voitti Belgian 2-0 ja nousi F-lohkon kärkipaikalle.

MM-urakkansa aiemmin tällä viikolla vaisulla peliesityksellä, mutta silti voitolla aloittanut Belgia lähti otteluun merkittävänä suosikkina, mutta vaisut peliesitykset saivat jälleen jatkoa ja ennakkosuosikin asemasta ei ollut pelikentällä tietoakaan.

Marokko lähti otteluun suurella intensiteetillä ja kykeni aiheuttamaan Belgialle useasti ongelmia.

Ottelun ensimmäinen maali näki päivänvalonsa 73. minuutilla. Abdelhamid Sabiri laukoi sivuvapaapotkun suoraan Belgian verkkoon ohi Thibaut Courtois’n.

Belgia haki sen jälkeen vimmatusti tasoitusmaalia ja hallitsi pelitapahtumia, mutta ne eivät johtaneet konkreettisiin maalipaikkoihin. Marokko sen sijaan iski aktiivisesti vastaan ja ottelun toinen maali syntyikin vastahyökkäyksestä, kun Zakaria Aboukhlal iski pallon lähietäisyydeltä yläkulmaan.

F-lohkon sunnuntai-illan toisessa ottelussa Kroatia ja Kanada ottavat mittaa toisistaan. Ottelu alkaa klo 18.00. Jos Kroatia voittaa ottelunsa, joutuu Belgia voittamaan päätöskierroksella Kroatian päästäkseen neljännesvälieriin.

LUE MYÖS