HJK:n toimitusjohtaja Aki Riihilahti antoi suorasukaisen haastattelun Elisa Viihde Viaplayn lähetyksessä. Riihilahti otti muun muassa kantaa päävalmentaja Toni Koskelan asemaan ja viimeaikaisiin kohuihin.

Helsingin Sanomat uutisoi HJK:n mestaruuden ratkettua, että seurajohto olisi käynyt useamman keskustelun Koskelan kanssa hänen valmennustavoistaan. HS tiesi kertoa, että Koskelalle oli myös annettu varoitus. Uutisen mukaan Koskela oli kohdellut pelaajiaan epäasiallisesti ja epäkunnioittavasti.

Lisäksi HS uutisoi myös, että pelaajat olivat uhanneet kauden aikana lakolla, kun neuvottelut bonuksista eivät olleet menneet suunnitelmien mukaan.

HJK:n kausi olit tuloksellisesti nappisuoritus. Riihilahti näki kuitenkin, että paljon jäi myös parantamisen varaa. Riihilahden mukaan HJK:n tavoite on edetä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen kahtena vuotena kolmesta.

– Tuloksellisesti erinomainen kausi. Samaan aikaan tulee sellainen olo, ettemme ole lähelläkään vielä meidän potentiaalia. Näemme, että voimme pelillisesti parantaa ja voidaan organisaationa parantaa, jotta saataisiin tietty taso, joka olisi jatkossa vakio.

– Näemme niin paljon asioita, mitä voimme tehdä paremmin. Pelillisiä asioita, harjoitteluun liittyviä asioita, resurssoida fiksummin, markkinoida paremmin ja tehdä ottelutapahtumista parempia. Se on toisaalta hyvä asia siinä, että näemme, ettei tämä ollut vielä mikään nappisuorituskausi, Riihilahti sanoi Viaplayn haastattelussa.

Koskela johdatti HJK:n Veikkausliigan mestariksi sekä Eurooppa-liigan lohkovaiheeseen. Riihilahti halusi silti nostaa esiin koko seuran tekemän työn, kun häneltä kysyttiin siitä, miten Koskela hänen mielestään kaudesta suoriutui.

– Olemme iso seura, jossa on monta roolia. Olemme monessa roolissa tehty hyvää työtä. Sitä pitää kunnioittaa. Samaan aikaan me tunnistamme, että meillä on kaikessa vielä selkeästi parannettavaa.

Oliko lakkouhka todellinen?

– Aina ei kannata uskoa ihan kaikkea, mitä mediassa sanotaan. On selvää, kun toiminta kasvaa, on paljon mielipiteitä ja ajatuksia. Meillä on ollut siltä osin todella ok kausi. Olemme tehneet reiluja ohjelmia. Toki tunnustusta sinne, mihin se kuuluu. Pelaajille maksetaan valtavat bonukset siitä menestyksestä, mitä he ovat saavuttaneet, kuten pitääkin, Riihilahti vastasi.

Riihilahden mukaan HJK:n sisäpiiristä mediaan kantautuneet kohut ovat liioiteltuja.

– Näen sen niin, että meidän seura kiinnostaa. Nykyään medialla faktakritiikki on aika olematonta. Meillä on seurajohdossa todella selkeää, miten menemme ja miten on mennyt. Minusta on vain hienoa, että on puhetta ja spekulaatiota. Se kuuluu tähän lajiin.

Eurooppa-liigan ottelut näkyvät Elisa Viihde Viaplaysta.

LUE MYÖS!