Australia ja Argentiina iskevät yhteen MM-lopputurnauksen neljännesvälierissä lauantai-iltana.

Molemmat joukkueet selvittivät tiensä pudotuspeleihin keskiviikkona. Australia voitti omassa ottelussaan Tanskan ja Argentiina kukisti Puolan.

Joukkueet ehtivät siten lepäämään vain torstain ja perjantain ennen uutta ottelua. Argentiina pelasi keskiviikkoiltana, joten Puola- ja Australia-otteluiden väliin jää vain 72 tuntia.

Australian MM-kisajoukkueen apuvalmentaja René Meulensteen ei ymmärrä, miksei joukkueille anneta tarpeeksi aikaa palautumiseen.

– Miten FIFA voi tehdä tällaista näin arvostetussa turnauksessa? Neljän päivän välein pelaaminen oli jo hyvin lyhyt aika palautumiseen ja nyt lohkovaiheen jälkeen otteluita pelataan entistä tiheämpään tahtiin. Jos haluat laadukkaita suorituksia MM-lopputurnauksessa, olisi asiat voinut tehdä myös eri tavalla.

– Tilanne on toki sama myös vastustajallemme. Se on muistettava, mutta meillä ei ole juurikaan aikaa tehdä mitään. Yritämme vain palautua ja palautua vielä lisää ja saada pelaajien aivot valmiiksi seuraavaa haastetta varten.

Australian MM-kisapelaaja Milos Degenek on samaa mieltä Meulensteenin kanssa. Degenek muistuttaa, ettei pelaajat ole robotteja.

– Tämä on asia, jota FIFA:n on pohdittava. Emme ole robotteja. Olemme ihmisiä ja meidän on palauduttava. Emme voi pelata joka päivä. En puhu ainoastaan minusta, vaan etenkin pelaajista, jotka pelasi kolme ottelua putkeen. Heidän on palauduttava todella nopeasti.

LUE MYÖS