Brasilia eteni maanantaina MM-kisojen puolivälieriin voitettuaan neljännesvälierissä Etelä-Korean 4-1.

Brasilia oli kentällä odotetun ylivoimainen ja antoi sen näkyä myös maalien jälkeisissä tuuletuksissaan. Brasilian pelaajat tanssivat jokaisen maalin jälkeen, ja myös päävalmentaja Tite osallistui pelaajien tansseihin.

Titen käytöstä on pidetty varsin epäkunnioittavana Etelä-Koreaa kohtaan, ja Brasilian päävalmentaja halusikin ottaa kantaa siihen lehdistötilaisuudessaan. Tite muistutti, että hän juhli vain itse pelitapahtumia, eikä keskittynyt tansseissaan vastustajaan.

– Olen hyvin varovainen. On aina olemassa niitä pahoja henkiä, jotka ymmärtävät kaiken kunnioituksen puutteena. Sanoin pelaajille, että he piilottaisivat minut keskelle porukkaa. Tiedän, miten näkyvästi tanssin.

– En halunnut, että se ymmärrettäisiin minään muuna kuin maalista, tuloksesta ja peliesityksestä syntyvänä ilona, eikä epäkunnioittavana käytöksenä Paulo Bentoa (Etelä-Korean päävalmentaja) kohtaan. Kunnioitan Bentoa paljon. En pystynyt piiloutumaan.

ITV:n jalkapalloasiantuntija Roy Keane ei pitänyt Brasilian pelaajien tansseista. Lue Keanen mietteet täältä.

LUE MYÖS