Portugali lähti MM-kisojen neljännesvälieräotteluunsa Sveitsiä vastaan avauksella, josta puuttui Cristiano Ronaldo. Entisen Manchester United -pelurin poissaolo ei joukkuetta heikentänyt – päinvastoin, vaikutti siltä että 37-vuotiaalle on löytymässä manttelinperijä.

Avauskokoonpanoon oli ensi kertaa kisoissa noussut Benfican Goncalo Ramos. 21-vuotias sai ottelun 17. minuutilla pallon boksiin Joao Felixiltä, ja ampui sen etuylänurkkaan valtavalla voimalla. Laukaus ei poikennut valtavasti vaikkapa Kylian Mbappén vastaavasta Puolaa vastaan. 1-0. Nuori hyökkääjä oli kuitenkin vasta alussa.

Richard Jolly 🇺🇦

@RichJolly
Goncalo Ramos has scored more goals in the knockout stages of World Cups than Cristiano Ronaldo.

Ottelun seuraava maali syntyi ikähaitaria toisesta päästä edustavan toppari Pepen toimesta. 39-vuotias Porto-peluri puski 33. minuutilla sisään Bruno Fernandesin lähettämän kulmapotkun.

Ennen Portugalin johdon tuplaantumista Sveitsi oli saanut painetta omaan hyökkäyspäätyynsä, kuitenkin tuloksetta.

Toisella jaksolla Sveitsi ei ehtinyt saada kiriään käyntiin, ennen kuin Ramos napautti illan toisensa, ja tilanteeksi 3-0. Tällä kertaa maali syntyi läheltä napauttamalla, Diogo Dalotin keskityksestä.

Neljä minuuttia edellisestä, ja Raphael Guerrero vei Portugalin jo 4-0 -johtoon. Dortmund-pakki pääsi nousemaan boksiin, ja sai syötön illan hahmoksi nousseelta Ramosilta.

Sveitsi kavensi kolmea minuuttia myöhemmin, kun Manchester Cityä seuratasolla edustava puolustaja. Manuel Akanji pamautti pallon sisään kulmapotkun jälkeen. Etumatkaa oli toki annettu jo hieman liikaa.

Ramos ei edelleenkään ollut valmis. Hattutemppu valmistui 67. minuutilla, saatuaan pallon huippuottelun pelanneelta Felixiltä. Tällä kertaa kärkipelaaja juoksi pallon kanssa kohti Yann Sommeria, ja nosti sen lopulta tämän yli. 5-1.

B/R Football

@brfootball
GONÇALO RAMOS WITH THE FIRST HAT TRICK OF THE 2022 WORLD CUP 🎩

Pariakymmentä minuuttia ennen täyttä aikaa yleisön volyymi stadionilla nousi reippaasti, Ronaldon ilmaantuessa sivurajalle odottamaan pääsyä kentälle. Yhtä paitsiomaalia enempää ei konkari nimiinsä saanut, mutta seitsemäskin maali illassa nähtiin.

Viimeisenä vaihtopelaajana Portugalilta sisään tullut Rafael Leao upotti 6-1 -maalin takanurkkaan roikkuvalla vedollaan vasemmalta.

Illan ylivoimainen ykkönen kohtaa puolivälierässä Marokon.

KAIKKI MM-KISOISTA TÄÄLTÄ!