Hollannin MM-kisaurakka päättyi dramaattisesti viime perjantaina, kun se hävisi puolivälierissä Argentiinalle lopulta rangaistuspotkukilpailussa.

Cody Gakpo oli Hollannin sankari lohkovaiheessa. Gakpo teki maalin jokaisessa lohko-ottelussa.

Gakpo ehti nousta puheenaiheeksi jalkapalloilevassa maailmassa jo ennen turnauksen käynnistymistä, sillä hän pelasi loistavan syyskauden PSV:n riveissä. 24 ottelussa syntyi 13 maalia ja 17 maalisyöttöä. Gakpon ylivoimaista kertoo omaa kieltään muun muassa se, että pelaaja johtaa parhaillaan Hollannin pääsarjan maali- ja syöttöpörssiä.

Seurajoukkueessaan laitahyökkääjänä viihtyvän Gakpon odotetaan siirtyvän suurempiin ympyröihin kenties jo tammikuun siirtoikkunassa, mutta se vaatii suurta siirtosummaa. PSV:n jalkapallojohtaja Marcel Brandsin mukaan vain harvat seurat kykenevät maksamaan sellaisia summia, mitä Gakposta vaaditaan.

– On oltava realistisia. Kun puhut Gakposta ja hänen hintalapustaan, niin kuinka moni seura kykenee hankkimaan hänet? Sanoisin, että puhumme noin 10-12 seurasta. Jotta siirto tapahtuu, on summan oltava PSV:n seurahistorian suurin ja lisäksi uuden seuran on sovittava Gakpon suunnitelmiin. Emme ole vielä saaneet virallisia tarjouksia. Katsotaan, onko joku seura valmis maksamaan sellaisia summia, Brands totesi.

PSV:n seurahistorian suurin myynti tapahtui kolme ja puoli vuotta sitten, kun Napoli hankki Hirving Lozanon 45 miljoonalla eurolla.

Lähde: Mundo Deportivo

LUE MYÖS