Argentiina pelaa sunnuntaina MM-finaalissa, jossa vastaan asettuu hallitseva maailmanmestari Ranska.

Argentiinan A-maajoukkueen kapteeni Leo Messi on pelannut upean turnauksen. 35-vuotias Messi on tehnyt neljä maalia ja antanut kolme maalisyöttöä. Messi jahtaa uransa ensimmäistä maailmanmestaruutta.

Messiä PSG:ssä valmentanut Mauricio Pochettino on iloinen siitä, että ihmiset ymmärtävät, millainen luonne Messillä todellisuudessa on. Pochettinon mukaan Messi on aina ennenkin ollut äänessä joukkueen sisällä, vaikka yleisesti Messiä on pidetty hiljaisena persoonana.

– Messi on tällä hetkellä juuri se johtaja, jota Argentiina tarvitsee. Mielestäni se on suuri askel Messille. En puhu vain peliesityksistä, koska niitä osaamme odottaa. Ihmiset olettavat Messin olevan hiljainen, mutta joskus se, mitä näet ulkopuolelta ei pidä paikkaansa. Messillä on todella vahva luonne. Hän ei puhu liikaa, mutta tarvittaessa puhuu. Kenties nykyään näemme hänen puhuvan enemmän kameroiden ja teknologian vuoksi, mutta nyt näemme todellisen Messin. Hän on ollut aina samanlainen, Pochettino totesi The Athleticille.

Vuosien saatossa monet ovat kummastelleet, miksei Messi osallistu juurikaan prässäämiseen tai puolustamiseen. Pochettinon mukaan siihen on selvä syy.

– Ihmiset puhuvat Messin puolustustyöskentelystä ja prässäämisestä, mutta Messin ei tarvitse prässätä. Kun sinulla on joukkueessasi Messi, on muiden pelaajien ymmärrettävä riistää pallo mahdollisimman nopeasti takaisin itselleen ja annettava se Messille, jotta Messi saisi säästettyä energiaansa ja ollakseen myöhemmin ratkaiseva pelaaja. On tyhmää edes keskustella Messin puolustustyöskentelystä.

Lähde: AS

LUE MYÖS