Ranskan tähtihyökkääjä Kylian Mbappé sanoo, että hän yrittää esiintyä Qatarin MM-kisoissa mahdollisimman vähän median edessä keskittyäkseen turnaukseen täysillä.

Sunnuntaina Mbappé, 23 oli velvoitettu puhumaan lehdistölle, koska hänet valittiin ottelun parhaaksi pelaajaksi, kun Ranska voitti Puolan 3-1 neljännesvälierässä. Paris Saint-Germainin ranskalaistaituri syötti Les Bleusin ensimmäisen osuman ja teki itse kaksi viimeistä.

Lohkovaiheessa Mbappé kieltätyi puhuimasta medialle Ranskan voitettua Australian avausottelussaan 4-1. Ranskan jalkapalloliittoa uhattiin sakolla, jos Mbappé toistaisi temppunsa. Hän toimi kuitenkin samoin heti seuraavassa pelissä, jossa Ranska voitti Tanskan 2-1.

Neljännesvälierän jälkeen Mbappé saapui viimein median eteen ja selitti heti alkuun, miksi hän ei ole puhunut lehdistölle turnauksen aikana.

– Se ei ollut mitään henkilökohtaista, minulla ei ole mitään toimittajia vastaan. Minun piti vain keskittyä turnaukseen ja jalkapalloon, kommentoi Mbappé Athleticin mukaan.

– Toimin niin, kun haluan keskittyä johonkin. Siksi en puhunut lehdistölle aiemmin.

– Nyt tiedän, että Ranskan jalkapalloliitto saa siitä sakot. Sanoin, että maksan sakot itse. Minusta heidän ei pitäisi maksaa puolestani.

– Tämä on unelmieni kilpailu, olen valmistautunut koko elämäni ajan. Toistaiseksi näyttää menevän hyvin, olemme matkalla kohti päätavoitetta, MM-kisojen voittamista. Nyt meidän on keskityttävä puolivälieriin, se on nyt tavoitteena.

Mbappé johtaa kirjoitushetkellä MM-kisojen maalipörssiä viidellä osumallaan. Puolivälierässä Ranska kohtaa Englannin.

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.