Ranskan tähtihyökkääjä Kylian Mbappé on valittu Qatarin MM-kisoissa jo kolmesti ottelun parhaaksi pelaajaksi.

Pelien parhaina palkitut saavat pienen pokaalin kisoja sponsoroivalta Budweiserilta, mutta Mbappé, 23, on jokaisella kerralla kääntänyt palkintonsa siten, että olutmerkin logo ei ole näkyvillä, kun hänestä otetaan kuva pystinsä kanssa.

Mbappésta on myös otettu kuvat erilaista taustaa vasten kuin muilla pelaajilla, jotka ovat poseeranneet Budweiserin logot selkänsä takana.

L’Équipen mukaan Mbappén kuvaoikeusneuvotteluissa on sovittu, että hänen nimellään ja naamallaan ei mainosteta alkoholia, vedonlyöntiä tai roskaruokaa.

Ranskalaislehden mukaan Mbappé on hyvin tietoinen asemastaan roolimallina, eikä hän halua vahingoittaa brändiään mainostamalla alkoholijuomia nuorille.

Vuosien saatossa monet pelaajat ovat kieltäytyneet esiintymästä sponsorien alkoholituotteiden kanssa esimerkiksi uskonnollisista syistä.

Viime vuoden miesten EM-kisoissa Portugalin kapteeni Cristiano Ronaldo taas siirsi lehdistötilaisuudessa Coca-Colan pullot pöydältä pois ja kehotti ihmisiä juomaan vettä.

Deportes Reports

@DeportesReports
Dünya Kupası'nda iki kez 'maçın en iyi oyuncusu' seçilen Kylian Mbappe, bir alkol markasının (Budweiser) reklamını yapmak istemediği için maç sonrası poz verirken arka planda Budweiser yazısının olmasını reddetti. (L'Equipe)

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.