Marokko pudotti Espanjan MM-kisoista tiistaina, vietyään rankkarikisan lukemin 3-0.

Espanjan laukojista Pablo Sarabia ampui tolppaan, Carlos Solerin ja Sergio Busquetsin yritykset pysäytti Sevillaa seuratasolla edustava Bono.

Viimeisen maalin iskenyt Achraf Hakimi olisi saattanut tehdä osumansa myös Espanjan hyväksi; Paris Saint-Germain -puolustaja on syntynyt Madridissa. Hän kuitenkin valitsi Marokon maajoukkueekseen jo juniori-iässä.

Telegraph Football

@TeleFootball
Spain-born Hakimi scores the decisive penalty to send Morocco through to the quarter-finals!

#TelegraphFootball #FIFAWorldCup

Marokon voitto oli historiallinen useammallakin tavalla. Edellisen kerran afrikkalaisjoukkue on onnistunut kaatamaan Espanjan MM-kisoissa 24 vuotta sitten, Nigerian onnistuessa tempussa vuoden 1998 kilpailuissa.

Marokko on myös ensimmäinen arfikkalaisjoukkue maailmanmestaruusturnauksen puolivälierässä 12 vuoteen. Marokon maajoukkue ei ole koskaan yltänyt näin pitkälle.

William Hill

@WilliamHill
▪️ First African nation to beat Spain at the World Cup since Nigeria in 1998

▪️ First African World Cup quarter-finalist since Ghana in 2010

▪️ First World Cup quarter-final in Morocco's history

The Atlas Lions roar into the last eight! 🇲🇦

Jos Marokon suoritus oli plusmerkkejä täynnä, tilanne oli toinen Espanjan kohdalla – eikä rankkarikisaan joutuminen tiennyt joukkueelle hyvää. Espanja on hävinnyt MM-kisoissa viidesti läpikäymistään pilkkukisoista neljä.

OptaJose

@OptaJose
4 - Spain 🇪🇸 have lost four of their five penalty shootouts at the World Cup (vs Belgium 🇧🇪 1986, vs Korea Republic 🇰🇷 2002, vs Russia 🇷🇺 2018 and vs Morocco 🇲🇦 2022), more than any other team in the history of the tournament. Pressure.