Yhdysvaltojen MM-kisat päättyivät neljännesvälieriin. Hollanti voitti Yhdysvallat lopulta 3-1.

Monet yllättyivät, kun Borussia Dortmundia seuratasolla edustava Giovanni Reyna jäi hyvin pienelle peliajalle Yhdysvaltojen MM-kisajoukkueessa. Reyna on yksi joukkueen nimekkäimmistä pelaajista, vaikka olikin jäänyt Dortmundissa pienelle vastuulle syyskaudella.

Yhdysvaltojen A-maajoukkueen päävalmentaja Gregg Berhalter paljasti lehdistölle olleensa lähellä heittää Reynan ulos joukkueesta kesken kisojen.

Berhalter ilmoitti Reynalle ennen kisoja, että nuorukainen tulisi jäämään pienelle vastuulle kisoissa. Reyna pettyi pahemman kerran valmentajan päätökseen ja näytti sen joukkueen sisällä. Berhalter määräsi Reynan pahoittelemaan käytöstään joukkueen edessä.

– Näissä MM-kisoissa meillä oli pelaaja, joka ei selvästi vastannut odotuksia kentällä kuin sen ulkopuolellakaan. Analysoimme tilannetta joukkueen kesken tuntien ajan. Olimme jo valmiita varaamaan hänelle lennon kotiin kesken kisojen. Tilanne äityi niin pahaksi. Mutta päätimme keskustella vielä kerran hänen kanssaan. Sanoimme, ettei hän voisi enää aiheuttaa minkäänlaisia ongelmia.

– Lisäksi sanoimme hänelle, että hänen on pyydettävä anteeksi koko joukkueelta, mutta anteeksipyynnön on oltava sellainen, jossa kerrot, miksi pyydät anteeksi. Se ei riitä, että sanot vain olevasi pahoillasi. Valmistin joukkuettani tilanteeseen sanomalla heille, että eräs pelaaja pahoittelee käytöstään koko joukkueelle.

– Loistavaa oli se, että anteeksipyynnön jälkeen muut pelaajat nousivat seisomaan ja sanoivat, ettei hän ole vastannut muiden odotuksia joukkuetoverina ja haluamme nähdä muutoksen. Sen jälkeen meillä ei ollut ongelmia tämän pelaajan kanssa.

LUE MYÖS