Luka Modrić on Kroatian MM-kisajoukkueen suurin tähti.

Urallaan Ballon d’Orin voittanut Modrić pelaa parhaillaan kahdeksansissa arvokisoissaan. 37-vuotias keskikenttäpelaaja on pelannut toistaiseksi loistavat kisat. Kroatia kohtaa maanantaina MM-neljännesvälierissä Japanin.

Kroatian A-maajoukkueen päävalmentaja Zlatko Dalić toivoo, että Modrić nähtäisiin vielä kesän 2026 MM-lopputurnauksessa.

– En voi kehua häntä tarpeeksi. Tämä ei ole hänen viimeinen arvoturnaus. Modrićin ammattimaisuus ja halu tehdä töitä ja kehittyä on ennennäkemätöntä. Joukkueemme on rakennettu loistavista yksilöistä, mutta saamme hyviä tuloksia vain olemalla yhtenäinen joukkue. Kyse ei ole ainoastaan Modrićin tai Josko Gvardiolin kaltaisista yksilöistä. Tarvitsemme Lukaa vielä tulevaisuudessakin, luotsi muistutti lehdistölle.

– Kun tulet turnaukseen siten, että keskikentälläsi pelaa Modrićin, Mateo Kovačićin ja Marcelo Brozovićin kaltaisia pelaajia, olet jo selvittänyt puolet ongelmistasi. Todella toivon, ettei tämä ole Modricin viimeinen MM-lopputurnaus. Haluan peluuttaa häntä tulevaisuudessakin. Vain silloin unelmamme tulisivat toteen.

Modrić ei aio poistua maajoukkueesta lähitulevaisuudessa, joten Dalićin toive voi käydä toteen.

– Ei, en aio jättää maajoukkuetta. Tunnen olevani todella hyvässä kunnossa ja olen maajoukkueessa niin pitkään kuin pystyn. Ei minulla ole syitä lopettaa maajoukkueuraani. Tämä on oma valintani. Ihmiset sanovat, että minun pitäisi lopettaa maajoukkueurani ja keskittyä seurajoukkuejalkapalloon, mutta en ole samaa mieltä.

LUE MYÖS