Qatarin MM-lopputurnauksen F-lohko pelattiin päätökseen torstaina.

Kroatia ja Belgia iskivät yhteen Al Rayyanissa ja Kanada ja Marokko ottivat toisistaan mittaa Dohassa.

Ennen MM-lopputurnauksen alkua Belgiaa ja Kroatiaa pidettiin lohkon selvinä suosikkeina, mutta toisin kävi. Nimittäin Marokko nappasi lohkovoiton nimiinsä ja kohtaa neljännesvälierissä E-lohkossa toiseksi sijoittuneen joukkueen. Marokko voitti Kanadan 2-1.

Jos Marokon lohkovoittoa on helppo pitää suurena yllätyksenä, voi samaa myös sanoa Belgian kohtalosta.

Kroatia ja Belgia päätyivät vauhdikkaassa ottelussa lopulta maalittomaan tasapeliin. Se tiesi sitä, että Kroatia meni lohkokakkosena jatkoon ja Belgia jäi tylysti kolmanneksi. Belgia keräsi kolmesta ottelusta vain neljä pistettä. Se voitti Kanadan, mutta hävisi Marokolle.

Belgialle kyseessä on suorastaan valtava pettymys, sillä meneillään olevaa MM-lopputurnausta pidettiin Belgian kultaisen sukupolven viimeisenä mahdollisuutena todelliseen menestykseen. Se kykeni luomaan Kroatia-ottelussa muutaman todella laadukkaan maalipaikan, mutta muun muassa tolpat asettuivat Belgian jatkopaikkaahaaveiden eteen.

Vaihdosta kentälle tullut Romelu Lukaku sai useamman huippupaikan, mutta kärjestä tuli todellinen epäonnensoturi, kun huippuhyökkääjä ei onnistunut maalinteossa.

LUE MYÖS