Joško Gvardiol pelasi loistavan MM-lopputurnauksen Kroatian paidassa. Huipputoppari oli johdattamassa Kroatiaa MM-pronssille.

Gvardiol edustaa seurajoukkuetasolla RB Leipzigiä. Gvardiol kuuluu luonnollisesti RB Leipzigin ehdottomiin avainpelaajiin, eikä seura haluaisi luopua pelaajastaan lähitulevaisuudessa. 

Gvardiolin pitäminen RB Leipzigissä on kuitenkin helpommin sanottu kuin tehty, sillä 20-vuotias toppari on herättänyt suurseurojen kiinnostuksen. Ainakin Real Madridin ja Chelsean kerrotaan olevan Gvardiolin kintereillä.

Bayern München on tullut vuosien saatossa tunnetuksi siitä, että se usein hankkii muiden saksalaisseurojen parhaat pelaajat riveihinsä. Saksassa on puhuttu siitä, aikooko Bayern tehdä RB Leipzigille tarjouksen Gvardiolista.

Bayernin urheilutoimenjohtaja Hasan Salihamidžić kumosi huhut saksalaismediassa. Salihamidžićin mielestä Bayernin toppariosasto on jo riittävän laadukas, eikä seura tarvitse Gvardiolia.

– Emme ole suunnitelleet hankkivamme uutta topparia. Meillä on hyvä topparitilanne. Matthijs de Ligt, Lucas Hernández ja Dayot Upamecano ovat maailmanluokan toppareita ja lisäksi meillä on myös Josip Stanišić joukkueessamme. Emme aio hankkia Gvardiolia.

Hernández tosin loukkasi polvensa vakavasti MM-lopputurnauksessa ja on kuukausikaupalla sivussa pelikentiltä, joten Bayernin odotetaan hankkivan hänelle paikkaajan.