Argentiina johtaa parhaillaan pelattavaa miesten MM-kisojen loppuottelua Ranskaa vastaan 2-0, kun ensimmäinen puoliaika on pelattu.

Ottelun avausmaali syntyi 23. minuutilla Lionel Messin ampumasta pilkusta. Argentiinalle vihellettiin rangaistuspotku, kun Ousmane Dembélé kamppasi kömpelösti Ángel Di María, joka oli ohittanut hänet ja etenemässä kohti maalia.

Argentiinan toisesta maalista vastasi 36. minuutilla Di María itse. Ranskalle ei kirjattu avausjaksolla yhtään maalintekoyritystä.

Ylen studiossa oltiin jopa yllättyneitä siitä, kuinka huonosti hallitseva maailmanmestari oli pelissä mukana ensimmäisellä puolikkaalla.

– Ei tässä ole kahta sanaa. Aneeminen, aseeton Ranska. Jos joku olisi sanonut ennen peliä, että ”Argentiina tulee dominoimaan tätä ottelua niin vahvasti, että Ranska ei saa ensimmäisellä jaksolla yhtään maalintekopaikkaa tai laukausta maalia kohti”, niin minä olisin sanonut, että puppua! kommentoi Huuhkajien päävalmentaja Markku Kanerva.

– Iso pettymys tietenkin tuo Ranskan esitys, mutta täytyy sanoa, että siellä on [Argentiinalla] tehty läksyt aika hyvin ja Lionel Scaloni (Argentiinan valmentaja) on löytänyt hyvät aseet, miten tyrehdytetään Ranskan hyökkäyspelaaminen.

– Jos peli jatkuu samanlaisena, niin Argentiina tekee vielä kolmannen tai neljännen.

Palloliiton huippujalkapallopäällikkö Juho Rantala nosti erityisesti esiin Di Marían esityksen.

– Tämä ensimmäinen puoliaikahan oli kohukommentaattorin päiväuni. Argentiinalla oli hallittua ja kontrolloitua raivoa, he olivat koko ajan herhiläisenä lähellä ja Lionel Messi oli tietysti loistava.

– Mutta Scalonilta [hyvä] valinta, Ángel Di María avaukseen. 1+1-tehot, kolmet puikot, jatkuvasti vaarallinen, ja nämä ovat niitä pelejä, joissa voi nostaa itsensä legendan asemaan.

Rantala pureutui myös lyhyesti Dembélén aiheuttamaan rangaistuspotkuun.

– Loistava harhautus [Di Maríalta]. Kun Dembélé nostaa jalkansa, tässä vaiheessa jo tiedetään, että Di María on sekunnin päästä kaksi metriä edellä. Tämä oli surkeasti puolustettu Dembéléltä, upeasti haastettu Di Maríalta. Se kosketus oli varmaan minimaalinen, mutta Di María tietää, että kun hän pääsee edelle, niin tämä riski on olemassa.

KLIKKAA TÄSTÄ MM-FINAALIN LIVE-SEURANTAAN!

Kaikki MM-kisoista TÄÄLTÄ!

 
Qatarin MM-kisojen kritiikki

Qatarin MM-kisat ovat yksi MM-historian kiistanalaisimmista lopputurnauksista.

  • Qatarin valinta MM-kisaisännäksi tapahtui laajamittaisen korruption myötä.
  • 6 500 siirtotyöläistä on kuollut Qatarissa sen jälkeen, kun kisat on maalle myönnetty.
  • Siirtotyöläisten työoloja on verrattu orjatyöhön.
  • Homoseksuaalisuus on Qatarissa laissa kiellettyä, ja siitä voi saada vankeustuomion.
  • Ylipäätään vähemmistöjen asema Qatarissa on todella huono.
  • Alkoholin juominen ja humalassa oleminen julkisella paikalla ovat laissa kiellettyjä.

Lisätietoa aiheesta löydät täältä.