Pariisin syyttäjänvirasto ilmoitti tiistaina aloittaneensa tutkinnan moraalisesta ja seksuaalisesta häirinnästä Ranskan jalkapalloliiton (FFF) puheenjohtaja Noël Le Graëtia vastaan.

Le Graët, joka on aiemmin kiistänyt syytökset seksuaalisesta häirinnästä urheiluministeriön teettämän tarkastuksen aikana, otti FFF:n mukaan ”askeleen taaksepäin” tehtävistään viime viikolla, kun Philippe Diallo nimitettiin liiton väliaikaiseksi puheenjohtajaksi.

Reuters ei tavoittanut Le Graëtia tiistaina kommentoimaan asiaa, mutta ranskalaiset tiedotusvälineet kertoivat hänen kiistäneen kaikki väärinkäytökset asianajajille lähetetyssä lausunnossa.

Le Graët on joutunut viime aikoina myös pelaajien ja poliitikkojen hampaisiin arvosteltuaan ranskalaista jalkapallo-ikonia ja vuoden 1998 MM-voittajaa Zinedine Zidanea.

81-vuotiasta arvosteltiin myös siitä, että hän pidensi Ranskan päävalmentaja Didier Deschampsin sopimusta vuoteen 2026 vielä kaksi vuotta sen jälkeen, kun hänen aikakautensa FFF:n johdossa oli tullut päätökseen.