Lionel Scaloni johdatti Argentiinan A-maajoukkueen maailmanmestariksi kuukausi sitten Qatarissa.

Argentiina voitti MM-finaalissa Ranskan lopulta rangaistuspotkulla ja voitti historian kolmannen maailmanmestaruutensa.

Scaloni on tehnyt hurjaa jälkeä Argentiinan A-maajoukkueessa. Kesällä 2021 Scaloni johdatti joukkueensa Copa Américan mestariksi, joten luotsi on voittanut kaiken voitettavissa olevan maajoukkueessa.

Cope haastatteli Mallorcalla asuvaa Scalonia, joka kertoi suurimmista pelostaan – nimittäin lentämisestä.

– En pelkää lentokoneita, vaan oikein vihaan niitä. Ja niin on ollut aina, eikä minulle ole edes tapahtunut koskaan mitään pahaa lentokoneessa. Otan aina unilääkkeen ennen lentoa, mutta ne eivät toimi. En saa unta yläilmoissa. Unilääke vaikuttaa minuun päinvastaisesti ja olen hyvin hermostunut.

Scaloni paljasti alkaneensa pelkäämään lentämistä pelatessaan espanjalaisseura Deportivossa. Scaloni edusti Deportivoa vuodet 1997-2006, ja voitti seurassa niin La Ligan kuin Copan mestaruudet.

– Olen vihannut lentämistä siitä lähtien, kun pelasin Deportivossa. A Coruñassa on aina huono sää. Olin lentojen aikana aina ohjaamossa, koska lensimme charter-lennoilla. Pyysin aina päästä ohjaamoon, koska se rauhoitti minua paljon. Luonnollisesti nykyään ohjaamoon ei pääse. Olisi hienoa päästä, koska se rauhoittaa minua totta puhuen todella paljon.