Kaakkois-Turkissa on tapahtunut maanantaina merkittäviä ja hyvin voimakkaita maanjäristyksiä.

Ensimmäiset maanjäristykset tapahtuivat aikaisin maanantaiaamuna. Maanjäristyksiä tapahtui myös iltapäivällä. Maanjäristykset ovat vaatineet vähintään 1500 kuolonuhria.

Turkkilaismedian mukaan jalkapalloilija Christian Atsua etsitään parhaillaan sortuneista kerrostaloista. Turkin pääsarjaseura Hataysporia edustava Atsu pelasi vielä seurajoukkueensa ottelussa sunnuntai-iltana ja onnistui maalinteossakin. Atsuun ei ole toistaiseksi saatu yhteyttä.

Ghanalainen vasen laitahyökkääjä on edustanut pelaajaurallaan muun muassa Chelseaa, Evertonia, Newcastlea ja Málagaa. Atsu on pelannut 60 A-maaottelua Ghanan paidassa.

Atsun lisäksi myös toinen jalkapalloilija on kateissa. Turkin toiseksi korkeimmalla sarjatasolla pelaavaa Malatyasporia edustava Eyüp Türkaslaniin ei ole saatu yhteyttä. Türkaslanin vaimo on päässyt ulos sortuneesta kerrostalosta, mutta pelaajaa ei ole toistaiseksi löydetty. Türkaslan pelasi vielä viime kaudella Turkin pääsarjassa.

Aiemmin maanantaina turkkilaismediassa Türkaslanin kerrottiin menehtyneen, mutta Matalyasporin puheenjohtajan mukaan väite ei pidä paikkaansa, sillä maalivahtia ei ole toistaiseksi löydetty.

Lähde: Fanatik