Atlanta Unitedin argentiinalaistaituri Thiago Almada oli lauantaina ilmiliekeissä Major League Soccerin ottelussa San Jose Earthquakesia vastaan.

San Jose johti ottelua pitkään Jeremy Ebobissen avausjakson osumalla. Atlanta sai 39. minuutilla loistosauman tasoitukseen rangaistuspotkusta, mutta Luiz Araujo hukkasi pilkun ampumalla sen ohi.

Ottelu eteni aina toisen puoliajan lisäajalle saakka ennen kuin Almada, 21, pelasti Atlantan. Argentiinalaisen ensimmäinen osuma nähtiin 93. minuutilla, kun Brooks Lennon pelasi hänelle kulmapotkun matalana ja Almada täräytti pallon rangaistusalueen tuntumasta sisään yläriman kautta.

Eikä siinä vielä kaikki.

Atlantalle vihellettiin vapaapotku aivan ottelun viimeisillä hetkillä. Pallon taakse asteli Almada, jonka kierteinen kuti ylitti San Josen muurin ja painui verkkoon.

Pian vapaapotkun jälkeen peli vihellettiin päättyneeksi. Näin ollen Atlanta United nappasi MLS:n avauskierroksella 2-1-voiton ja ensimmäiset pisteensä.

@ATLUTD
Thiago Almada only scores bangers™️

Almada pääsi satumaisella suorituksellaan sekä Atlanta Unitedin että MLS:n historiankirjoihin. Hänestä tuli Atlantan seurahistorian ensimmäinen pelaaja, joka on tehnyt kaksi maalia lisäajalla, ja hänen toinen maalinsa on myöhäisin maali (98:04), jonka Atlanta on koskaan tehnyt MLS:ssä.

Lisäksi Almada on vasta MLS:n kaikkien aikojen neljäs pelaaja, joka on tehnyt lisäajalla sekä tasoitus- että voittomaalin joukkueelleen.

– Me vain huusimme euforiasta, koska se oli viimeisellä minuutilla, joten olimme kaikki todella onnellisia, kommentoi Almada ottelun jälkeen.

– Olen hyvin, hyvin iloinen tästä voitosta. Meille oli todella tärkeää aloittaa kausi voitolla, varsinkin kotona. Olen siis erittäin iloinen, että joukkueella on hyvä fiilis.

Almada sai viime kauden hienojen esitystensä ansiosta kutsun Argentiinan MM-kultaa voittaneeseen joukkueeseen. Hän pelasi lopputurnauksessa kuusi minuuttia lohkovaiheen päätöspelissä Puolaa vastaan.