Turun Palloseuran miesten edustusjoukkuetta kolmella viime kaudella luotsannut Jonatan Johansson on palannut skotlantilaisen Rangersin palkkalistoille, kertoo The Herald.

Suomen A-maajoukkueen hyökkääjälegenda edusti Rangersia jo pelaajaurallaan ja toimi skottijätin ykkösmiehistön apuvalmentajana vuosina 2017-2018.

Johansson, 47, on valmentanut Skotlannissa myös Motherwellin organisaatiossa ja Greenock Mortonissa, jossa hän luotsasi ensin seuran nuoria ja myöhemmin miesten edustusjoukkuetta.

TPS palkkasi Johanssonin päävalmentajakseen kesällä 2020, mutta hän ei onnistunut pitämään joukkuetta Veikkausliigassa. Turkulaiset yrittivät uutta nousua heti seuraavalla kaudella, mutta TPS jäi pisteen päähän liigakarsinnasta.

Johansson sai jatkaa tehtävässään vielä viime kaudelle, mutta hän sai kenkää syyskuussa. TPS taisteli Marko Rajamäen johdolla liigapaikasta, mutta hävisi kaksiosaisessa karsinnassa FC Lahdelle, joka sai pitää paikkansa pääsarjassa.

Heraldin mukaan Johansson oli viime lauantaina mukana vetämässä Rangersin alle 16-vuotiaiden harjoituksia, ja nyt hän on virallisesti aloittanyt työt seuran akatemiassa.