Giorgio Chiellini kuuluu italialaisen jalkapallohistorian tunnetuimpiin toppareihin. 

Chiellini edusti Juventusta vuodet 2005-17. Chiellini pelasi Juventuksessa 561 virallista ottelua ja voitti muun muassa yhdeksän Serie A:n mestaruutta.

Chiellini pelasi Italian A-maajoukkueessa 117 A-maaottelua. Chiellini oli voittamassa Euroopan mestaruutta kesällä 2021. A-maajoukkuedebyytissään Suomen kohdannut Chiellini lopetti maajoukkueuransa kesällä 2022.

Nykyään MLS-seura Los Angeles FC:tä edustava 38-vuotias Chiellini kertoi olleensa takavuosina lähellä siirtoa Real Madridiin.

– Olin hyvin lähellä siirtoa Real Madridiin. Agenttini Davide Lippi tietää sen minua paremmin, koska en ole juurikaan kiinnostunut tällaisista asioista. Olen aina keskittynyt vain pelaamiseen, mutta voin sanoa sen, että olin todella lähellä siirtyä Real Madridiin. Näin myöhemmin ajateltuna voin sanoa, että se olisi ollut hieno kokemus, koska pidän paljon matkustamisesta. Olen aina halunnut kokea uusia kulttuureja ja kenties se on yksi syistä, miksi siirryin Yhdysvaltoihin.

Chiellini ei olisi kuitenkaan mielestään sopinut espanjalaiseen jalkapalloon. Romuluisena, kovaa pelaavana ja hyvänä pääpelaajana tunnettu Chiellini olisi sopinut ennemmin Valioliigaan.

– Mielestäni en ole sopiva pelaaja espanjalaiseen jalkapalloon. Olisin suoriutunut kuin Fabio Cannavaro tai Walter Samuel, jotka lähtivät Espanjaan ja pelasivat 2-3 vuotta siellä.

– Kenties olisin ollut sopivampi pelaaja englantilaiseen jalkapalloon, mutta sielläkin yli kolmikymppisenä olisi ollut vaikea pelata sellaista jalkapalloa. Näissä sarjoissa seurat löytävät aina muutaman kauden jälkeen sinulle nuoren korvaajan. Real Madridin kiinnostus oli suuri kunnia, mutta olen ylpeä siitä, millaisen uran olen pelannut. Kuka tahansa ei voi kirjoittaa samanlaista historiaa Juventuksen kaltaisessa seurassa.

Lähde: AS