Saksan Bundesliigan päätöskierros pelattiin lauantaina.

Bayern München voitti lopulta dramaattisten vaiheiden jälkeen jo 11. peräkkäisen mestaruutensa. Bayern voitti vieraskentällä Kölnin 2-1, ja samaan aikaan päätöskierrokselle sarjakärjessä lähtenyt Borussia Dortmund jäi kotonaan 2-2 -tasapeliin Mainzin kanssa. Bayern nappasi mestaruuden itselleen maalieron turvin.

Lue lisää mestaruustaistelun huipennuksesta täältä.

Samalla varmistui myös se, että Union Berlin sijoittui Bundesliigassa neljänneksi ja pelaa siten ensi kaudella Mestarien liigan lohkovaiheessa. Kyseessä on Union Berlinille seurahistorian ensimmäinen kerta Euroopan ykköskilpailussa.

Union Berlin nousi ensimmäistä kertaa koskaan Saksan pääsarjatasolle keväällä 2019, kun se sijoittui 2. Bundesliigassa kolmanneksi ja eteni nousukarsintojen kautta 1. Bundesliigaan.

Union Berlin on pelannut siten pääsarjatasolla vasta neljän kauden ajan, mutta siihen nähden menestys on ollut suorastaan hurjaa. Viime kaudella Union Berlin sijoittui Bundesliigassa viidenneksi. Seura eteni kuluvalla kaudella Eurooppa-liigassa neljännesvälierävaiheeseen.

Joel Pohjanpalo edusti Union Berliniä kaudella 2020-21.

LUE MYÖS