Barcelona voitti Wolfsburgin lauantai-iltana Eindhovenissa pelatussa naisten Mestarien liigan loppuottelussa 3–2. Barcelonalle mestaruus on toinen, ensimmäisen se saavutti vuonna 2021.

Ensimmäisellä puoliajalla Barcelonan viime vuosien menestys heijastui useimpiin tilastoihin, mutta ei maaleihin. Wolfsburg meni tauolle 2–0-johdossa, eikä vähiten tehokkuutensa ansiosta. Hetken aikaa historia näytti toistavan itseään, koska Barcelona oli joutunut lähtemään edellisenkin vuoden finaalin toiselle puolikkaalle kahden maalin takaa-ajoasemasta. Silloin vastassa oli ollut ranskalainen Lyon.

Patricia Guijarron vahvat kaksi minuuttia toivat Barcelonan tasoihin heti tauon jälkeen. Vuosina 2019–2021 juuri Wolfsburgia edustanut Fridolina Rolfö teki Barçan kolmannen maalin 70. minuutilla ja siivitti voitonjuhlat.

Barcelonan ylivertaisuutta kuvaa se, että joukkue tuli jälleen toimeen ilman suosituinta ja mahdollisesti parasta pelaajaansa Alexia Putellasia, joka toipuu yhä polvivammasta. Putellas on ollut lähes koko kauden loukkaantuneena.

LUE MYÖS: