Englannin Valioliigan Chelsea ilmoitti myöhään sunnuntaina, että joukkueen puolustaja Kalidou Koulibaly siirtyy seuraavaksi kaudeksi saudiseura Al-Hilaliin. Siirtosummaksi on kerrottu 23 miljoonaa euroa.

Koulibaly tuli Chelseaan viime kesänä noin 40 miljoonalla eurolla Serie A -seura Napolista. Esimerkiksi Laliiga.comissa kirjoitettiin siirtohuhujen yhteydessä, että ”senegalilainen oli Napolin kannattajille kenties yksi rakkaimmista pelaajista”. Hän oli myös tuore Afrikan-mestari.

Siirto Chelseaan osoittautui arviointivirheeksi hyvin nopeasti. Joukkue pelasi katastrofikauden ja oli selvästi lähempänä putoamista alemmalle sarjatasolle kuin pääsyä eurokentille. Samaan aikaan Napoli voitti seurahistorian kolmannen mestaruuden ja ensimmäisen sitten vuoden 1990.

Myös Koulibalyn, 32, ikä ja palkka muodostuivat Chelsealle riippakiveksi tänä vuonna.

Koulibaly on viimeisin nimimies, joka on onnistuttu houkuttelemaan Saudi-Arabian liigaan. Kuluvan vuoden aikana sinne ovat häipyneet myös Cristiano Ronaldo ja Karim Benzema, vaikka kilpailun taso ei päätä huimaa. Al-Hilalin omistaa öljybisneksessä omaisuuden saanut Saudi-Arabian valtio-omisteinen sijoitusrahasto PIF.

Lue lisää: