HELSINKI. Suomen maalintekohaveet olivat paljolti Teemu Pukin johtaman hyökkäyksen harteilla EM-karsintaottelussa Tanskaa vastaan. Tanska voitti ottelun loppuhetken maalilla 1-0.

– Ei Tanskalla isoja paikkoja ollut, mutta vähän liikaa jouduttiin puolustamaan. Ehkä se oli vähän ajan kysymys, että jossain vaiheessa he saavat sen paikan – ja sitten saivat, Pukki sanoi pelin jälkeen lehdistölle.

Suomen pelisuunnitelmana oli vetäytyä ja iskeä pallonriistojen jälkeen nopeasti vastaan. Pallo pyrittiin pelaamaan pystyyn Pukille ja kärkiparina aloittaneelle Benjamin Källmanille. Muutamia hyviä vastaiskuaihioita Huuhkajille syntyikin, mutta turhan usein hyökkäykset kaatuivat Pukin normaalia heikompiin ratkaisuihin.

– Meillä oli ihan hyviä vastahyökkäyksiä, mutta ei käytetty niitä hyväksi. [Minun] olisi pitänyt pystyä parempaan. Ei tullut hyviä suorituksia. Vähän pettynyt, Pukki sanoi.

– Toisella puoliajalla loppui voimat. Ei oikein enää palautunut spurteista. On ollut rankka reissussa. Matka sinne [Yhdysvalloista Kazakstaniin] ja sieltä tänne. On nukkunut ihan hyvin, mutta vähän väsy on. Ehkä tässä on tulossa vanhaksi.

Jaakko Perttilä
Twitter: @JaakkoPerttila

EM-karsinnat, H-lohko
#JoukkueOVTHMP
1Slovenia SLO641113-613
2Tanska DNK641112-513
3Suomi FIN640211-412
4Kazakstan KAZ64029-512
5Pohjois-Irlanti NIR61054-83

LUE MYÖS