Newcastle voitti Manchester Unitedin viime viikonloppuna 1-0. 

Newcastle sai voitosta huolimatta surkeita uutisia, sillä joukkueen ykkösmaalivahti Nick Pope loukkasi vakavasti olkapäätään. Popen olkapää meni sijoiltaan ja maalivahdin on määrä käydä tuota pikaa leikkauksessa.

Englannin A-maajoukkuevahdin odotetaan joutuvan kuukausiksi sivuun pelikentiltä.

Newcastlen päävalmentaja Eddie Howe otti kantaa Popen tilanteeseen ennen torstaista Everton-ottelua.

– Hän on tavannut muutamaan otteeseen lääkäreitä. Odotan edelleen lopullisia uutisia siitä, mitä tulee tapahtumaan. Odotamme Popen menevän leikkaukseen. On selvää, että hän tarvitsee leikkauksen, joten hän on poissa pelikentiltä jonkun aikaa. Leikkausta ei ole vielä suoritettu, mutta uskomme hänen olevan noin neljä kuukautta sivussa ja se on meille suuri takaisku.

Howen mukaan Newcastle osasi odottaa pahinta jo lauantai-iltana.

– Osasimme kuitenkin odottaa tätä heti ottelun jälkeen, kun kuulimme olkapään menneen sijoiltaan. Odotimme pahinta. Pope on luonnollisesti pettynyt, koska meillä on edessämme suuria ja tärkeitä otteluita. Popella on edelleen mahdollisuus päästä mukaan ensi kesän EM-lopputurnaukseen.

ESPN:n ja Timesin saamien tietojen mukaan David De Gea on kiinnostunut siirtymään Newcastleen Popen korvaajaksi. De Gea on ollut työttömänä kesästä saakka, kun Manchester United ei jatkanut hänen sopimustaan. Athleticin mukaan Newcastle harkitsee parhaillaan, aikooko se hankkia Popelle korvaajan.