Venezia ja Cremonese iskevät torstai-iltana yhteen nousukarsintafinaalin avausosassa.

Kaksiosaisen otteluparin avausosa pelataan Cremonassa. Otteluparin voittaja nousee ensi kaudeksi Italian korkeimmalle sarjatasolle Serie A:han.

Venezia sijoittui Serie B:ssä kolmanneksi ja saa siten välierien tapaan etulyöntiaseman myös finaaliin. Jos ottelupari päättyy tasatulokseen, nousee Venezia Serie A:han.

Venezia kukisti välierissä Palermon yhteismaalein 3-1. Cremonese jyräsi Catanzaron 6-3.

Venezian päävalmentaja Paolo Vanoli asettaa silti ennakkosuosikin viitan Cremonesen niskaan.

– Kauden alusta saakka pidin Cremonesea yhtenä suurimmista suosikeista suoran nousijan paikalle. Mielestäni heillä on koko sarjan laadukkain joukkue. On vain katsottava heidän vaihtopenkkiään edellisessä ottelussa ymmärtääkseen, miten laajasta ja laadukkaasta materiaalista on kyse. Cremonesella on kaikki paineet niskassaan, Vanoli sanoi ottelun alla.

– Luvassa on todella hyvät 180 minuuttia jalkapalloa. Kuten Palermoa vastaan, on meidän oltava nytkin fiksuja, kypsiä ja oikeilla hetkillä kyynisiäkin.

Venezian kapteeni Joel Pohjanpalo voitti 22 maalillaan Serie B:n maalikuninkuuden. Venezian ykkösvahti Jesse Joronen esiintyi edukseen nousukarsintojen välierissä pitäen ajoittain joukkuettaan pystyssä.

Cremonesen ja Venezian välinen nousukarsintafinaalin avausosa potkaistaan torstaina käyntiin klo 21.30. Jälkimmäinen osa pelataan sunnuntaina.

LUE MYÖS