Bayer Leverkusen voitti lauantaina Saksan cupin kaatamalla finaalissa Kaiserslauternin 1-0.

Leverkusen lähti suurena ennakkosuosikkina peliin, sillä Kaiserslautern päätyi sarjaporrasta alempana keskikastiin tällä kaudella.

Suosikki siirtyikin johtoon vartin kohdalla. Pallo pomppi rangaistusalueen tuntumassa Granit Xhakalle, joka latasi sisäsyrjällään tulisen kudin verkkoon.

Hieman ennen taukovihellystä Leverkusenin urakka vaikeutui, kun Odilon Kossounou otti toisen keltaisen korttinsa ja siten punaisen.

Leverkusen pelasi toisen jakson alivoimalla, mutta sai pidettyä Kaiserslauternin aisoissa. Huuhkajien maalivahti, Leverkusenin kapteeni Lukas Hradecky urakoi finaalissa täydet minuutit ja otti kaksi torjuntaa.

Cupin voiton myötä Leverkusen päättää kautensa tuplamestarina. Se voitti aiemmin historiansa ensimmäisen Bundesliigan mestaruuden ja teki sen häviämättä peliäkään.

Leverkusenilla oli mahdollisuus jopa triplamestaruuteen, mutta aiemmin tällä viikolla se hävisi Eurooppa-liigan finaalissa Atalantalle 0-3. Tappio jäi Leverkusenin ainoaksi koko kaudella, kun kaikki kilpailut lasketaan mukaan.

Bayer 04 Leverkusen

@bayer04_en
𝗙𝘂𝗹𝗹 𝗧𝗶𝗺𝗲 ⏸️

WE HAVE DONE THE DOUBLE!! 🏆🏆

90+6' | 0-1 | #FCKB04 | #Bayer04 #DFBPokalFinale