Julian Nagelsmann raivostui televisiokanava ARD:n kyselystä. Saksan päävalmentaja piti kanavan tutkimusta rasistisena.

ARD:n kyselyssä kysyttiin pitäisikö Saksan jalkapallomaajoukkueessa olla enemmän valkoisia pelaajia. 21 prosenttia vastanneista vastasi BBC:n mukaan myöntävästi.

Saksan EM-kotikisojen joukkueessa on useita ulkomaalaistaustaisia pelaajia, kuten kapteeni Ilkay Gündogan ja laituri Leroy Sané. Nagelsmannin lisäksi myös keskikenttäpelaaja Joshua Kimmich lyttäsi ARD:n kyselyn kuvaillen sitä ”rasistiseksi”.

– Se on rasistinen. Meidän täytyy herätä. Moni ihminen Euroopassa joutui pakenemaan ja etsimään turvallista maata asua, Nagelsmann kommentoi sunnuntaina medialle.

– Tämä kysymys on järjetön. Euroopassa on ihmisiä, jotka joutuivat pakenemaan sotia, talousongelmia tai ympäristökatastrofeja. Jotkut heistä halusivat vain, että heidät otettaisiin vastaan.

– Meidän on kysyttävä itseltämme, että mitä me oikein teemme tällä hetkellä? Me pärjäämme nyt Saksassa todella hyvin, niin miten voimme sanoa tällä tavoin ja torjua nämä asiat.

ARD:n kyselyn suunnittelut kanavan urheilijohtaja Karl Valks uskoo sen tulosten kuvaavan Saksan yhteiskunnallista tilannetta tällä hetkellä.

– Urheilulla on tärkeä rooli yhteiskunnassamme. Maajoukkue on vahva esimerkki yhdentymisestä, Valks kommentoi BBC:n mukaan.

Saksa pelaa avausottelunsa isännöimmissään EM-kisoissa Skotlantia vastaan kesäkuun 14. päivä. A-lohkossa pelaavat myös Sveitsi ja Unkari.

LUE MYÖS!