Jalkapallon miesten EM-kisoissa vakavasti loukkaantuneen Barnabás Vargan isä on helpottunut poikansa leikkauksen onnistuttua. Unkarin hyökkääjä ei tule enää pelaamaan turnauksessa, vaikka maa pääsisi pudotuspeleihin.

Varga, 29, törmäsi sunnuntai-illan A-lohkon päätösottelussa rajusti yhteen Skotlannin maalivahdin Angus Gunnin kanssa. Hyökkääjä jäi makaamaan liikkumattomana maahan ja häntä hoidettiin kentällä useiden minuuttien ajan.

Lääkintätiimi laittoi lakanan Vargan ympärille, ennen kuin hänet kannettiin pois kentältä. Unkarin jalkapalloliitto tiedotti vielä myöhään sunnuntai-yönä, että Vargan tila on vakaa. Liiton mukaan hänen kasvoistaan murtui useita luita.

Varga sai myös törmäyksessä aivotärähdyksen.

Vargan vanhemmat näkivät järkyttävän tilanteen televisioruudusta. Unkarilaishyökkääjän Venäjällä asuva Andras-isä antoi päivityksen poikansa tilasta.

– Odotamme vaimoni kanssa uutisia Barnin rakkaalta. Leikkaus on nyt tehty. Barnin rakas antaa meille tilannepäivityksen lapsemme tilasta vaikka jokaisella hetkellä, Andras Varga kommentoi unkarilaislehti Nemzeti Sportille.

– Vielä ei ole tietoa, milloin hän pääsee pois sairaalasta, tai kuinka pitkään hän tulee olemaan sivussa. Se ei ole mikään salaisuus, että perheemme kävi läpi raskaita hetkiä televisioruudun ääressä. Nyt voimme olla hieman levollisempia asian suhteen.

Unkarin kapteeni Dominik Szoboszlai oli vihainen siitä, kuinka kauan lääkintähenkilökunnalla kesti tulla paikalle antamaan Vargalle hoitoa tapahtuneen jälkeen. Liverpool-tähti oli ensimmäisenä auttamassa joukkuetoveriaan ja auttoi lääkintätiimiä asettamaan hänet paareille.

– Olin yksi ensimmäisistä, joka saapui siihen. Olin järkyttynyt. Yritin kääntää häntä kyljelleen. Hän halusi nousta ylös, mutta hän ei pystynyt hengittämään. Meidän täytyy pystyä toimimaan näissä nopeammin, Szoboszlai kertoi Magenta TV:lle.

Unkari voitti Skotlannin sunnuntaina 1-0-lukemin. Lohkopeleistään kolme pistettä kerännyt maa voi vielä päästä pudotuspeleihin parhaiden lohkokolmosten joukossa.

LUE MYÖS!