Unkarin maajoukkue on vahvistanut, että hyökkääjä Barnabás Varga joutuu leikkaukseen kasvomurtuman vuoksi, eikä hän jatka pelaamista miesten EM-kisoissa.

Varga, 29, loukkaantui sunnuntaina yhteentörmäyksessä Skotlannin maalivahdin Angus Gunnin kanssa joukkueiden viimeisessä lohkopelissä.

Unkarilaishyökkääjä jäi makaamaan liikkumattomana maahan, ja häntä hoidettiin kentällä useiden minuuttien ajan. Muu joukkue muodosti muurin Vargan ympärille hoitotoimenpiteiden aikana ja lääkintätiimi laittoi lakanan pelajan ympärille, kun hänet kannettiin paareilla pois.

Ottelun jälkeen kerrottiin, että Vargan tila on vakaa ja hänet on viety Stuttgartissa sairaalaan hoidettavaksi.

– Kuulin pelaajilta, että Barnay ei näyttänyt sillä hetkellä olevan tajuissaan. Kaikki olivat todella huolissaan hänen tilastaan ja myös siitä, että lääkärit saapuivat paikalle hieman myöhässä. He eivät luultavasti tajunneet, että tilanne oli vaarallinen, kommentoi Unkarin päävalmentaja Marco Rossi Goalin mukaan.

– Onneksi nyt voimme sanoa, ettei Barnay ole minkäänlaisessa vaarassa. Todennäköisesti hänet leikataan seuraavien tuntien aikana, koska hän sai murtuman. Tärkeintä on, että hän on terve. Hän ei varmasti enää ole mukana, jos jatkamme tässä turnauksessa.

Unkarin jalkapalloliitto tiedotti Vargan tilanteesta vielä tarkemmin.

– Barnabás Vargan kasvoista murtui useita luita ottelun aikana tapahtuneessa törmäyksessä, ja hän sai myös aivotärähdyksen. Ferencváros-hyökkääjä joutuu todennäköisesti leikkaukseen. Hän viettää yön Stuttgartin sairaalassa. Koko joukkue kannustaa häntä!

Unkari on kirjoitushetkellä parhaiden lohkokolmosten joukossa, mutta se joutuu vielä odottamaan tuloksia muista lohkoista ennen kuin sen jatkopaikan kohtalo ratkeaa.

LUE MYÖS