Saksan jalkapallomaajoukkue kaatoi Tanskan 2–0 kotikisojensa neljännesvälierässä lauantai-iltana.

Ottelun jälkeen keskusteluun nousi vahvasti tilanne, josta isäntämaalle vihellettiin rangaistuspotku videotarkastuksen jälkeen. Saksan Kai Havertz upotti pallon pilkulta varmasti alakulmaan ja ratkaisi voiton Saksalle.

Rangaistuspotku vihellettiin tilanteesta, jossa keskitys osui lähietäisyydeltä tanskalaistoppari Joachim Andersenin käteen. Vaikka Andersen ei blokannutkaan keskitystä tarkoituksella, teki hän kuitenkin kurotetulla kädellään itsestään isomman estäen David Raumin keskityksen suuntautumisen maalille kohti Havertzia.

– Rangaistuspotkutuomio oli raju, mutta se on sääntö. Hän (Andersen) ei pelannut palloa tahallaan kädellään, Saksan päävalmentaja Julian Nagelsmann sanoi ottelun jälkeen.

Saksalaisluotsilla riitti myötätuntoa tanskalaisia kohtaan.

– Ymmärrän, miksi tanskalaisia ärsyttää. Olisin vihainen myös, jos se olisi mennyt toisinpäin, mutta se täytyy vain hyväksyä.