Bayern Münchenin johto on käynyt pestinsä jättävän Thomas Tuchelin kanssa neuvotteluja valmentajalle maksettavasta eropaketista. Sport Bildin mukaan seura tulee maksamaan Tuchelille noin kymmenen miljoonan euron suuruisen korvaussumman. Bayern München päätti Tuchelin valmentajasopimuksen ennenaikaisesti huonojen tulosten vuoksi.

Eropaketissa on kuitenkin pykälä, joka tulee mahdollisesti riistämään Tuchelilta osan korvaussummasta. Jos hän nimittäin ottaa uuden pestin vastaan ajanjaksolla, johon saakka hänen sopimuksensa Bayernin kanssa olisi kestänyt (30.6.2025 asti), häneltä viedään osa erokorvauksesta. Vähennettävän summan suuruus riippuu siitä, kuinka kauan hänen sopimustaan Bayernin kanssa olisi vielä ollut jäljellä.

Tuchel aloitti uransa Bayernin päävalmentajana maaliskuussa 2023 ja juhli Saksan mestaruutta seuran kanssa vain muutaman viikon jälkeen. Kulunut kausi oli kuitenkin joukkueelle vaihteleva, ja se sijoittui kauden päätteeksi historiallisen huonosti vasta kolmanneksi. Jo helmikuussa 2024 seurajohto päätti yhteisymmärryksessä valmentajan kanssa purkaa hänen vuoteen 2025 asti ulottuvan sopimuksensa kauden päätteeksi.

Lue myös