Helsingin Jalkapalloklubin hyökkääjä Teemu Pukista saama siirtokorvaus on varmasti mielenkiinnon kohteena. Media niin Saksassa kuin Suomessakin on ryhtynyt arvailemaan summaa – ja tämän jälkeen toiset lainaavat näitä arvauksia. Näin syntyy monen lähteen ”varma tieto”, sillä tietohan on oikein kun se monessa paikassa kerrotaan…

Jo aiemmin keskiviikkona Suomessa levisi virheellinen tieto siitä, että Schalken ensimmäinen tarjous olisi ollut ainoastaan 500.000 euroa. Tuo ”tieto” on jo ehditty kumota virheellisenä, mutta silti luku kummittelee yhä edelleen monen median uutisissa.

Virhe sai alkunsa virheellisestä käännöksestä. Saksalainen DerWesten-sivusto kirjoitti seurojen välisiin neuvoitteluihin liittyen ”Helsinki vaatii kuulemma yli puolen miljoonan korvausta”. Suomalaismediassa tuo lause kääntyi muotoon, jonka mukaan Schalke olisi tuon puoli miljoonaa tarjonnut.

HJK-johtajat ovat lausunnoissaan antaneet useita vinkkejä siirtosumman suuruudesta. ”Seitsennumeroinen luku” viittää yli miljoonaan, samoin ”mennään reippaasti edellisen siirtoennätyksen (800.000) yli” oli lausunto jo ennen Schalken ensimmäistä tarjousta.

Niinpä parhaillaan Saksassa vellovat arvailut 1-1,5 miljoonasta ovat erittäin hyviä arvauksia – mutta edelleen pelkkiä arvauksia.

//