Moldovan kaatuminen selkeästi 4-1 oli iso helpotus myös päävalmentaja Mixu Paatelaiselle. Huuhkajat on pessyt hienosti kasvonsa nöyryyttävän Ruotsi-tappion jälkeen ja Mixun saldo näyttää jo tuloksellisesti jopa hyvältä – plakkarissa on kolme voittoa neljästä matsista.

– Todella iso helpotus. On aina helpotus kun voitetaan ja peli kulkee ja silloin on ankea fiilis kun hävitään. Valitettavasti välillä urheilussa hävitään. Silloin kun voitetaan, niin pitää nauttia siitä, mutta ei tuudittauduta mihinkään, Paatelainen paaluttaa.

Moldova-voiton ainoa pettymys oli vähäinen yleisömäärä. Reilut 9.000 silmäparia näki ainoastaan paikan päällä Suomen dominoinnin, Hollanti-matsiin Mixu toivoo myös suomalaisten ryhdistäytymistä.

– Mä toivon, että meillä on lehterit pullollaan. Pelaajat tarvii sen tuen. Mä olen moneen otteeseen sitä sanonut. Meidän on oltava kärsivällisiä tässä meidän prosessissa ja me tarvitaan ehdottomasti Suomi-fanien ja Suomen kansan tuki. Katsomon ollessa täynnä pelaajat saavat itseluottamusta ja yltävät parempiin suorituksiin.

//