Suomalaishyökkääjä Teemu Pukki teki viime sunnuntaina bundesliigadebyyttinsä huippuottelussa FC Bayern Müncheniä vastaan. Kärkimies pääsi FC Schalken riveissä kentälle 66. peliminuutilla.

Lauantain kotiottelussa häntäpään SC Freiburgia vastaan Pukki varmastikin halajaa isompaa vastuuta, miksei jopa paikkaa gelsenkircheniläisten avauskokoonpanoon. Valmentaja Ralf Rangnick myöntää saksalaisseuran kotisivulla pelaajien välisen kilpailun koventuneen – ja kertoo samalla reseptin, miten Pukki ja muut vaihtopelaajat voivat vallata paikkansa pelaavassa miehistössä.

– Periaatteessahan jokaisella pelaajalla on asia täysin omissa käsissään, kuuluvatko he kokoonpanoon vai eivät. Yritteliäisyys ja esiintymiset harjoituksissa ovat määräävässä asemassa. Seuraavissa treeneissä on tilaisuuksia suositella itseään kokoonpanoon, Rangnick ilmoittaa.

Pukin seuraava tilaisuus ottaa askel kohti FC Schalken avauskokoonpanoa on torstaina kello 11 Suomen aikaa, kun joukkue harjoittelee seuraavan kerran. Valmentajan kommentit kuitenkin alleviivaavat, ettei pelipaikkoja ole kirjoitettu Gelsenkirchenissä kiveen.

//