Uutisoimme elokuun lopulla, että JJK on vakavassa talousahdingossa. Kahdella edellisellä kaudella JJK merkkautti yhteensä vajaan 600.000 euron tappiot, eikä tämäkään sesonki ollut mennyt rahallisesti nappiin. JJK:lta puuttui loppukauden kassasta noin 200.000-300.000 euroa.

Tuolloin JJK:n toimitusjohtaja Joni Vesalainen tunnusti Radio Jyväskylän haastattelussa, että seura tarvitsee apua. SuomiFutis.com-sivusto otti selvää, onko sitä apua saatu vai ei. Haastattelimme Vesalaista ja saimme mielenkiintoisia vastauksia.

JJK:n taloustilanne on ollut paljon esillä mediassa. Onko tilanne parantunut sitten loppukesän, jolloin mainitsitte heikosta rahoitustilanteesta Keskisuomalaisessa?

On tilanne parempi nyt. Ei tässä vielä ole syytä tuuletella, mutta ollaan eteenpäin menty ja palkat on aina saatu maksettua. Työtä on kuitenkin paljon ja taistellaan kentällä ja kentän ulkopuolella.

Kuinka suuri merkitys JJK:n sijoituksella kauden lopussa on rahoituksen kannalta?

No ensimmäinen iso askel oli päästä kuuden joukkoon – sillä saadaan yksi kotiottelu enemmän, mikä tarkoittaa 40 000 – 50 000 euroa lisää tuloja ja voimme nostaa myös kausikortin hintaa. Toisena askeleena on sitten päästä kahden, kolmen joukkoon, mikä tarkoittaa europelejä ja sitä kautta 90 000 euroa lisätuloja kierrokselta.

Me emme sitä ole kuitenkaan mitenkään budjetoineet, eli kyse ei olisi ongelmasta, vaikka emme pääsisikään sinne.

Uskotko, että JJK:n pelaajamateriaali pystytään pitämään ensi vuonna yhtä laadukkaana kuin tänä vuonna?

Meillä on jo 15 sopimusta ensi kaudesta sisältäen runkopelaajia kuten Wusu ja Gruborovics. Siitä voit päätellä.

//
Minkälaisia taloudellisia ja markkinnoinnillisia päämääriä JJK:lla on lyhyellä tähtäimellä?

Meillä on hyvä noste kaupungissa. Niin kuin jo mainitsin, kausikortin hintaa pystytään nostamaan nykyisestä 195 eurosta vajaaseen kolmeensataan ja sillä pääsee tietenkin useampaan otteluun. Viimeksi myytiin jouluun mennessä 600 korttia, eli lisätuloja on sillä saralla odotettavissa selvästi.

JJK:lla on ollut taas kerran liigan yhdet korkeimmat katsojaluvut, lähes HJK:n tasoa. Onko mitään parannuksia odotettavissa katsomoiden suhteen?

Valot tulee Harjulle tässä kuussa ja kaupungin kanssa on suunnitelmissa uusi 2500-paikkainen katsomo, joka voisi olla valmiina ehkä 2012 tai 2013. Meillä oli tuossa kaupunginisiä käymässä ja yritettiin osoittaa, että Harjulla alkaa olla ahdasta.

Kentän parannukset tietysti kuuluvat myös kunnalle. Oletko ollut tyytyväinen seuran ja kaupungin yhteistyöhön?

JJK:lle on suuri etu olla Jyväskylässä. Ollaan saatu mitä ollaan ansaittu ja jos päästään eurosijoille, niin varmasti siinä katsomohankekin etenee. Tietysti ensi kauden osalta täytyy sitten katsoa, että pelataanko mahdolliset europelit Tampereella, Oulussa tai Kuopiossa.

//