JJK:ssa hyvän kauden pelanneet Niko Markkula, Patrick Poutiainen sekä Tamas Gruborovics tähyilevät siirtoa ulkomaisille pelikentille.

Jyväskyläläisseura on tarjonnut laitapelaaja Markkulalle kahden vuoden jatkosopimusta. Kuten jo aiemmin uutisoimme, vaikuttaa siltä, ettei 22-vuotias peluri kuitenkaan tartu tarjoukseen.

Markkula on yhdistetty Ruotsin kolmanneksi korkeimmalle sarjatasolle. Perhe-elämään liittyvät syyt vauhdittavat muuttoa länsinaapuriin.

– Hänellä on sunnuntaihin asti aikaa vastata meille. Epäilen kuitenkin, että hän on suuntaamassa muualle, toimitusjohtaja Joni Vesalainen päivittää tilannetta SuomiFutis-sivustolle.

Markkulalle on jo kartoitettu mahdollista korvaajaa.

– Pelipaikalle on lupaavia liigapelaajia haarukassa.

– Jos Markkula ei jatka, niin voi olla, että viikon sisään julkaistaan korvaaja, Vesalainen valottaa.

Poutiainen ja Gruborovics suurempiin ympyröihin?

JJK-lupaus Poutiainen, 21, ja tehomies Gruborovics janoavat suuremmille näyttämöille.

Kerroimme alkuviikosta, että Poutiainen on lähdössä marraskuun aikana testileirille Saksaan. Vesalaisen mukaan tilanne kuitenkin elää koko ajan:

– Siinä on monta vaihtoehtoa. Hollanti, Englanti, Saksa, Vesalainen luettelee.

Vahvat europelit pelanneella Poutiaisella on vuosi sopimustaan jäljellä. Jos kiinnostus konkretisoituu kauppoihin asti, JJK saa miehestä siirtokorvauksen.

28-vuotiaalla Gruborovicsilla on myös verkot vesillä useissa maissa. 12 maalia Veikkausliigassa tällä kaudella iskenyt hyökkäävä keskikenttäpelaaja kiinnostaa esimerkiksi kotimaassaan Unkarissa:

– Unkari on varmasti yksi vaihtoehto. Keski-Euroopassa on lisäksi muutama maa..

Gruborovicsin sopimus JJK:n kanssa on umpeutumassa. Jos taituri ei löydä pelipaikkaa ulkomailta, hän jatkaa tiettävästi Jyväskylässä.

– Jos Tamas lähtee, keskikentän keskustaan tarvitaan yksi pelaaja, Vesalainen pyörittelee.

Jaakko Käyhkö

Maxino tarjoaa 50 ILMAISKIERROSTA suosittuun Starburst-peliin!
Ei vaadi omaa talletusta! Kampanja on ajallisesti rajoitettu, joten toimi heti!